Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η «Χρυσή Αυγή» για την αξιοποίηση του «ΞΕΝΙΑ» Καλαμπάκας

Η Καλαμπάκα και η ευρύτερη περιοχή της, μπορούν να αποτελέσουν τον βασικότερο ίσως πυλώνα της τουριστικής (και όχι μόνο) ανάπτυξης του νομού μας.

Βασική προϋπόθεση όμως, είναι η πολιτική βούληση και η τολμηρή λήψη αποφάσεων που θα συμβάλλουν σε αυτό.

Πρέπει λοιπόν να βελτιωθούν οι υπάρχουσες υποδομές, αλλά και να αξιοποιηθούν οι υποδομές εκείνες, που ακόμη δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Και μια από τις υποδομές αυτές, είναι και ο χώρος και το κτήριο του «ΞΕΝΙΑ» στην Καλαμπάκα. Η «Χρυσή Αυγή» προτείνει την δημιουργία στον χώρο αυτό, δωματίων, όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν οι σπουδαστές της σχολής ξυλογλυπτικής. Μιας σχολής που βρίσκεται σε παρακμή και πρέπει να αναβαθμιστεί. Μια δημιουργία λοιπόν δωματίων για όσους σπουδάζουν στην σχολή αυτή, σημαίνει την αναβάθμιση της σχολής, αλλά και επίλυσης προβλημάτων στέγασης που αφορούν όσους θέλουν να σπουδάσουν στην πόλη.

Συνδυαστικά, επίσης, μπορεί να δημιουργηθεί στον χώρο του «ΞΕΝΙΑ» μουσείο ξύλου, που θα περιλαμβάνει την ιστορία της ξυλογλυπτικής στην περιοχή μας, αλλά και την γενικότερη ιστορία της χρήσης του ξύλου, μέσω εκθεμάτων, με ταυτόχρονη ανάδειξη της χλωρίδας της περιοχής.

Προτείνουμε επίσης την δημιουργία συνεδριακού κέντρου στο κτήριο, όπου θα μπορούν να πραγματοποιούνται συνέδρια και εκδηλώσεις με βασικό θέμα την περιοχή, την ιστορία της, τον τουρισμό και τα προϊόντα της.

Η κάλυψη των οικονομικών πόρων που θα χρειαστούν για την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεών μας, μπορεί να γίνει είτε μέσω του ΕΣΠΑ, είτε μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Αρκεί μόνο να υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση για την ένταξη του κτηρίου στα προγράμματα αυτά.

Με τις προτάσεις μας αυτές, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, αναβαθμίζονται δομές, και αξιοποιούνται κτήρια που σήμερα βρίσκονται σε εγκατάλειψη. Η «Χρυσή Αυγή» έχει σειρά προτάσεων για την ανάπτυξη της περιοχής, και το ερχόμενο χρονικό διάστημα θα τις παρουσιάσει στους πολίτες της περιοχής.

Από το γραφείο τύπου της Τ.Ο Τρικάλων του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή».
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή