Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η ψηφιακή γνώση «ασπίδα» προστασίας στο Διαδίκτυο

Εκδήλωση από το Κ.Δ.Α.Π. «Σταθμός».

Με συμμετοχή κοινού, κυρίως γονέων, το Κ.Δ.Α.Π. «Σταθμός» διοργάνωσε στο Μουσείο Τσιτσάνη – Κέντρο Ερευνών  την διάλεξη  «Η ψηφιακή γνώση ασπίδα προστασίας στο Διαδίκτυο».  

Όλη αυτή η τεχνολογία που υπάρχει γύρω μας έχει δημιουργήσει ένα νέο ψηφιακό κόσμο. Τι είναι όμως τελικά αυτός ο ψηφιακός κόσμος; Πόσα οφέλη αποκομίζουμε από αυτόν και πόσους κινδύνους κρύβει παράλληλα; Ποια είναι η σωστή ψηφιακή συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε και πως μπορούμε να προφυλαχτούμε εμείς και τα παιδιά μας;

Την διάλεξη  άνοιξε η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Βιβή Νικολάου και συντόνισε η Καθηγήτρια Πληροφορικής Κων/να Ιακωβάκη.

Οι Ομιλητές Δρ. Αντώνης Καραγέωργος, Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του  Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με γνωστικό αντικείμενο τα Ευφυή Συστήματα και η Δώρα Ντέρη – Μανούρα Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, με απλό και κατανοητό τρόπο και κατάφεραν να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς.

Ο Βαγγέλης Καταραχιάς  Αστυνόμος του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ο Ταξίαρχος  υπεύθυνος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ελλάδα Γεώργιος Παπαπροδρόμου συμμετείχαν στην εκδήλωση προσφέροντας τις γνώσεις τους, ενώ υπήρχε έκθεση με κόμικς των παιδιών με θέμα το διαδίκτυο.

Επίσης, μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους παρευρισκόμενους.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή