Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

H Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας υποδέχεται την έκθεση: Νέοι Χαράκτες 2018-2019

Στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας θα μεταφερθεί η έκθεση «Νέοι Χαράκτες» που οργανώνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α.Τάσσος με τα εγκαίνια να πραγματοποιύνται την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, στις 8μ.μ. Η συνεργασία αυτή αποτελεί τη δεύτερη μεταξύ της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας και της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α.Τάσσος, καθώς το 1998 είχε παρουσιαστεί στην πόλη η τρίτη στη σειρά αντίστοιχη έκθεση.   
 
Την έκθεση “Νέοι Χαράκτες” επιμελείται πάντα μια Καλλιτεχνική Επιτροπή που την αποτελούν μέλη της Εταιρείας, χαράκτες, ζωγράφοι, ιστορικοί της τέχνης  από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ οι καθηγητές του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Λεώνη Βιδάλη, Μιχάλης Αρφαράς, Βίκυ Τσαλαματά, , Μαίρη Σχοινά, Γιάννης Γουρζής, Ντίνα Κώτσιου και πάντα ο Χαμπής Τσαγκάρης από την Κύπρο, όλοι μέλη της Εταιρείας, έχουν προτείνει και προτείνουν ακόμα, ονόματα χαρακτών που βρίσκονται σε μεταπτυχιακές σπουδές ή έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει. Οι σπουδές πάνω στη χαρακτική, η συστηματική ενασχόληση και η ηλικιακή ομάδα -από 25 έως 40 ετών- είναι οι μοναδικές δεσμεύσεις προς τους καλλιτέχνες. Οι νέες τεχνολογίες και η χρήση των υπολογιστών οπωσδήποτε διεύρυναν τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι καλλιτέχνες, όμως έως σήμερα, τα περισσότερα έργα που εκτίθενται είναι ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, μονοτυπίες, λιθογραφίες, μεταξοτυπίες και μικτές τεχνικές.
 
Η έκθεση Νέοι Χαράκτες 2018-2019 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα τον Μάιο του 2018 και στη συνέχεια στην Δημοτική Πινακοθήκη της Καλαμάτας, τον Ιανουάριο του 2019, ενώ προγραμματίζεται και η έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα την άνοιξη.
 
Για ξεναγήσεις σε σχολικές ομάδες είναι απαραίτητη η προηγούμενη συνεννόηση με την πινακοθήκη(τηλ.:2441079119 & 2441079982 και  [email protected]
Eγκαίνια: Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, 20:00
διάρκεια: 1 – 30. 3. 2019
 
Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή