Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

H δομή των πρωταθλημάτων με την αναδιάρθρωση

Για τη σεζόν 2019 – 2020 η Super League 1 θα έχει 14 ομάδες, που θα είναι οι εξής: Οι δώδεκα ομάδες της, ο πρωταθλητής της Football League, ενώ μία θέση θα κριθεί σε μπαράζ μεταξύ του 13ου της φετινής Super League με τον δευτεραθλητή της Football League. Απευθείας θα υποβιβαστούν στη Super League 2 oι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας.

– Η νεοιδρυθείσα Super League 2 θα έχει 12 ομάδες, που θα είναι οι εξής: Οι οκτώ πρώτες της Football League, οι τρεις που θα υποβιβαστούν από τη Super League και η ομάδα που θα ηττηθεί στο μπαράζ για τη θέση στη Super League.

– Η Football League, που θα το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα, θα αποτελείται από 14 ομάδες, που θα είναι οι εξής: Η 11η και η 12η της Football League και οι 12 ομάδες που θα ανέβουν από τη Γ' Εθνική.

– Aπό την Γ΄ Εθνική θα ανέβουν στη Football League οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους της Γ΄ Εθνικής, καθώς και 4 δευτεραθλήτριες, οι οποίες θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ μεταξύ των 8 συνολικά δευτεραθλητριών του φετινού πρωταθλήματος.

Μένει να περάσει η σχετική τροπολογία στην Βουλή. Υπάρχουν πολλές πιέσεις ανά την Ελλάδα να μην ψηφιστεί από τους Βουλευτές διότι θίγονται δεκάδες ομάδες ιδίως της Β και Γ Εθνικής.
Υπάρχει συζήτηση για την Σούπερ Λιγκ 2 να γίνει με 14 και όχι με 12 ομάδες κάτι που αν τα Τρίκαλα είναι πάνω από την τελευταία τετράδα θα μπορέσουν να είναι στη νέα τάξη πραγμάτων. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή