Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

Εκλέχτηκαν νέα Γραμματεία και αντιπρόσωποι για το 18ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ 
 
Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων πραγματοποίησε την εκλογοαπολογιστική της Συνέλευση ενόψει του 18ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ που συνέρχεται ανά 3ετία. 
Εκτιμήθηκε ότι το τελευταίο διάστημα μεσολάβησαν ραγδαίες και σύνθετες εξελίξεις με κύριο χαρακτηριστικό την κλιμάκωση της επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων με αιχμή το 4ο Μνημόνιο που έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα, αλλά ταυτόχρονα και το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Σχεδιασμοί που δείχνουν ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού και όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα στα διάφορα κέντρα του και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους..
Αυτό εκφράζεται με την επικίνδυνη κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή (Συρία, Ιράκ, Κατάρ, Ιράν) , στις συγκρούσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη (Ουκρανία, Βόρεια Αφρική, Βαλκάνια), στις επικίνδυνες εξελίξεις στην κορεάτικη χερσόνησο.
Το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις στην περιοχή γίνεται στο όνομα της “Γεωστρατηγικής αναβάθμισης” της χώρας και για την προώθηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων , μέσα σε συνθήκες οξυμμένων ανταγωνισμών, ανάμεσα σε ισχυρότερα ή λιγότερο ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη, πράγμα που το καθιστά απόλυτα επικίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και τη χώρα μας.
Η εντεινόμενη τουρκική επιθετικότητα και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο, η συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο, γίνονται με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, του οποίου οι διαδοχικές κυβερνήσεις και η σημερινή πλέκουν το εγκώμιο παραβλέποντας το γεγονός ότι ευθύνεται για πλήθος επεμβάσεις και εγκλήματα σε βάρος χωρών και λαών, όπως άλλωστε δείχνει και η ιστορική πείρα στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, φέρει τεράστιες ευθύνες. Σε αυτούς που δίνει απλόχερα "γη και ύδωρ" στη Σούδα, την Κάρπαθο, που χωρίς κανένα ενδοιασμό προσφέρει τον Άραξο για να αποθηκεύουν πυρηνικά, παραχωρεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Πριν λίγες μέρες η πλήρης επιβεβαίωση του αμερικανικών σχεδίων ήρθε και από τον υπουργό Άμυνας, που δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι σε «διάλογο» με τις ΗΠΑ και σε «στενή στρατιωτική συνεργασία» καθώς επίσης ότι συζητάνε «πολλά σχέδια» για να βοηθήσουν στην «επέκταση συμφωνιών» που ήδη υφίστανται.
Το εκρηκτικό μείγμα των ανταγωνιστικών συμφερόντων στην περιοχή μας και σε κάθε εμπόλεμη περιοχή, κοινό παρονομαστή έχει το μοίρασμα των αγορών, των σφαιρών επιρροής, των πλουτοπαραγωγικών ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες η ενίσχυση της αντιπολεμικής αντιιμπεριαλιστικής πάλης μας, με τον αγώνα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων κρίνεται άκρως αναγκαία γιατί τόσο η Ειρήνη όσο και η επιβίωση και ευημερία των λαών και του ελληνικού λαού, έχουν απέναντί τους κοινό εχθρό, το κεφάλαιο και την εξουσία του.
Ο χαρακτήρας και η κατεύθυνση της πάλης του φιλοκυβερνητικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος πρέπει να στρέφεται ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο των λαών και στη μήτρα του γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια, την προσφυγιά δηλαδή το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τα στηρίγματά του. Αυτή η γραμμή στηρίζεται και αναδεικνύεται διαχρονικά από την ΕΕΔΥΕ και την Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων σαν μέλος της. 
Μετά την εισήγηση ακολούθησαν οικονομικός απολογισμός τοποθετήσεις μελών της γραμματείας Τρικάλων και φίλων της Επιτροπής και απολογισμός σε τοπικό επίπεδο μέσα από τις πολύπλευρες δραστηριότητες που έχουν επεκταθεί με συγκεκριμένες δράσεις στη νεολαία και ειδικά τους μαθητές με θετικά αποτελέσματα. 
Στο τέλος των εργασιών της συνέλευσης αναδείχθηκαν η νέα Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων καθώς και οι αντιπρόσωποι που θα συμμετέχουν στο 18ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ στις 2 και 3 Δεκέμβρη στην Αθήνα. 
 
Η νέα Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων 
Στη νέα Γραμματεία που εκλέχτηκε από τη συνέλευση μετέχουν οι παρακάτω που συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής: 
Πρόεδρος: Μήτσιου Νίκος
Αντιπρόεδρος: Καλαμποκίνη Βαρβάρα
Γεν. Γραμματέας: Τσουμένης Λάζαρος
Οργανωτικός Γραμματέας: Δεληγιάννης Θωμάς
Ταμίας: Γεροκώστας Παναγιώτης
Μέλη: Δούκας Νίκος, Κόκκαλη Ρένα, Μπαμπανάρας Γιώργος, Σκαμπαρίνα Μελίνα, Τράντος Κώστας. 
Αντιπρόσωποι για το 18ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ: Μήτσιου Νίκος, Δεληγιάννης Θωμάς, Τσουμένης Λάζαρος, Γεροκώστας Παναγιώτης. 
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή