Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την πιθανότητα πρόωρου θανάτου σύμφωνα με νέα μελέτη

 Επιβλαβής είναι και η ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη στην οποία υποδηλώνεται ότι ακόμη και 1-2 ποτηράκια κρασί την ημέρα μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου.
 

   Συγκεκριμένα, στη μελέτη αυτή που αναλύθηκαν στοιχεία για πάνω από 400.000 ανθρώπους ηλικίας 18 έως 85 ετών, εξήχθη το συμπέρασμα  ότι η κατανάλωση ενός έως δύο μερίδων αλκοόλ τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα (ποσότητα που γενικά θεωρείται μη επιβλαβής ή και υγιεινή), αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 20%, σε σχέση με όσους πίνουν λιγότερα από τρία ποτά την εβδομάδα.



   Ειδικότερα, τονίζεται πως τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα(75 ετών) είναι πιο επιρρεπής σε πρόωρο θάνατο κατά 20%.

   Παρ’ όλο που παλιότερα υπήρχαν θεωρίες που έλεγαν πως το μέτρο στην κατανάλωση αλκοόλ είναι ευεργετικό για την καρδιά, τώρα αυτό αναιρείται καθώς σύμφωνα με τους μελετητές και η ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου.

   Είχε προηγηθεί πρόσφατα μια μεγάλη μελέτη (μετα-ανάλυση) στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό "The Lancet", που είχε ανασκοπήσει πάνω από 700 δημοσιευμένες έρευνες και είχε συμπεράνει ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές επίπεδο κατανάλωσης αλκοόλ.

   Απ’ ότι φαίνεται τελικά ο οίνος ΔΕΝ… ευφραίνει καρδίαν…!!!
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή