Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας για το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ, αναφέρονται τα εξής:

Η Ένωσή μας μετά την κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ προς συζήτηση, θεωρεί κατάπτυστη την πρόταση του άρθρου 27 και πιστεύουμε (όπως όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι συνάδελφοι), στη δημοκρατία, όπως επίσης δεν υπακούμε μόνο σε νομοθετήματα της αρεσκείας μας, καθόσον η ίδια η δημοκρατία μας δίνει τα κατάλληλα εργαλεία να πολεμούμε την αδικία.

Η ισχύουσα νομοθεσία είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε μελλοντική και αν λάβουμε υπόψη μας αυτή τη παράμετρο, ένα νομοσχέδιο πρέπει να ψηφίζεται από τους βουλευτές, αν το θεωρούν σωστό ως προς τις κείμενες διατάξεις που ισχύουν, έτσι ώστε να συνδυάζεται με αυτές και μελλοντικά.

Στην Ε.Σ.ΠΕ.Θ πιστεύουμε ότι σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατία όπου ισχύουν οι νόμοι, οφείλει η κάθε Κυβέρνηση να προασπίζει τους θεσμούς και να σέβεται τους νόμους.

Δυστυχώς όμως, διαπιστώνουμε σήμερα με την πρόταση του άρθρου 27, ότι κάποιοι καταστρατηγούν τις υποσχέσεις τους, εξευτελίζοντας τους θεσμούς καταστρατηγώντας του νόμους και σας παραθέτουμε τις παρακάτω διαπιστώσεις μας:

• (Έμμεση) Παραδοχή από τους εμπνευστές του άρθρου 27 ότι, η Π.Ο.Ε.Σ δεν προέβη στην εναρμόνισή της σύμφωνα με τον νόμο, καθόσον έως και σήμερα δεν είναι σύννομη!

• (Έμμεση) Παραδοχή από τους εμπνευστές του άρθρου 27 ότι, το Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Σ, αδιαφόρησε για τις επιταγές του νόμου, επιδεικτικά θα λέγαμε, υπό την ανοχή κάποιων, καθόσον έως και σήμερα δεν είναι σύννομοι!

• (Έμμεση) Παραδοχή ότι κακώς έως σήμερα καταλαμβάνει τα γραφεία της Ομοσπονδίας καθόσον δεν είναι σύννομη!

• (Έμμεση) Παραδοχή πως εσφαλμένα τους συντηρούσαν και ακόμα τους συντηρούν ως Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Στρατιωτικών, καθόσον έως σήμερα δεν είναι σύννομοι!

• (Έμμεση) Παραδοχή πως οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις στρατιωτικών, (μέλη της ΠΟΕΣ), δεν θα έπρεπε έως και σήμερα να ανήκουν στο αστικό σωματείο με διακριτικό ΠΟΕΣ, καθώς ως συνδικαλιστικά σωματεία δεν δύναται να ανήκουν σε εργοδοτικές ενώσεις!

Από τα παραπάνω και μόνο, συνάγεται, και είναι άποψη μεγάλης μερίδας συναδέλφων, πως ο Πρόεδρος ενός αστικού σωματείου είναι «Βασιλικότερος του Βασιλέως», καθώς αυτός, για αδιευκρίνιστους σε εμάς λόγους, παρά την μη συμμόρφωσή του με τις επιταγές του νόμου (παρανομία;), στηρίζεται όσο κανείς άλλος και επιχειρείται η νομιμοποίησή του και εμμέσως πλην σαφώς η συγκάλυψη των παρατυπιών του!

Το άκρων άωτο της αδικίας, με το προς ψήφιση άρθρο 27, είναι η επιχειρούμενη κατάργηση των καθόλα νόμιμων ενώσεων στρατιωτικών των Περιφερειών. Ενώσεις που ξόδεψαν χρόνο, χρήμα και κόπο για να τηρήσουν κατά γράμμα όσα ο νόμος μέχρι σήμερα διέταζε και το ΔΣ της ΠΟΕΣ «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της»!

Η εφαρμογή των νόμων γίνεται με την ψήφισή τους και την δημοσίευσή τους σε ΦΕΚ. Αυτή την στιγμή η ΠΟΕΣ είναι μόνο ένα αστικό σωματείο, χωρίς να έχει τα δικαιώματα εκ του σε ισχύ νόμου της εκπροσώπησης των στρατιωτικών!

Όλα τα παραπάνω. αν μη τι άλλο έχουν θορυβήσει και προβληματίσει μεγάλη μερίδα μελών και συναδέλφων, επί της διαμορφούμενης κατάστασης και των προοπτικών του χώρου της συλλογικής έκφρασης των Ελλήνων Στρατιωτικών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Στέφανος Κουκουράβας

Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Γκαμπλιάς

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή