Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η επιτυχία της σύσκεψης στο Νοσοκομείο βρίσκεται στα χέρια των βουλευτών

Έπειτα από την δημοσιοποίηση στο trikalanews.gr της σοβαρότατης παράληψης του διοικητή του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων, να καλέσει τον γιατρό της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στην αυριανή ανοιχτή σύσκεψη που θα συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα, ο κ. Δημήτρης Παρθένης, τελικά αποφάσισε και κάλεσε τον γιατρό!

Ο επιμελητής, Α/ ειδικός παθολόγος,  γιατρός της Μονάδας, κ. Χρήστος Ζήτης, εκλήθη στη σύσκεψη,  με καθυστέρηση 3 ημερών, την Παρασκευή 16 /11 , μετά τις 3 το μεσημέρι.

 «Αν δεν πιέζονταν ο διοικητής από τη δημοσιοποίηση του θέματος, σίγουρα δεν θα με είχε καλέσει» λέει στο trikalanews.gr ο γιατρός της Μονάδας.

•    Παρθενική σύσκεψη… παρά τα προβλήματα,  ύστερα από 2 χρόνια θητείας του διοικητή!

Σε συνέχεια των αδιανόητων που συμβαίνουν τα τελευταία δυο χρόνια στη Μονάδα  Μεσογειακής Αναιμίας,  με δηλώσεις του στο trikalanews.gr ο κ. Χρήστος Ζήσης,  υπερθεματίζει, λέγοντας ότι η ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, είναι η πρώτη των πρώτων… μετά από 2 χρόνια! Δηλαδή, από την στιγμή που ο κ. Δημήτρης Παρθένης ανέλαβε την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα, αυτά τα 2 τελευταία χρόνια, πέρα από τις συνεχόμενες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού.

•    Απουσιάζει ομάδα γιατρών από την Μονάδα, την εγκαταλείπουν ασθενείς

Στην ερώτηση του trikalanews.gr ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα της Μονάδας, ο κ. Ζήσης, απάντησε: «Καταρχάς δεν έχω επιπλέον βοήθεια από ενδοκρινολόγο, καρδιολόγο. Με βοηθούν στο έργο της Μονάδας γιατροί συνάδελφοι του Νοσοκομείου τους οποίους ευχαριστώ πολύ, όπως  Ακτινολόγοι, Ω.Ρ.Λ και οι παθολογικές κλινικές, όμως η Μονάδα δεν έχει αυτόνομη ομάδα γιατρών. Το αίτημα αυτό το έχω ζητήσει κατά καιρούς στο διοικητή με επιστολές, αλλά δεν εισακούστηκα ποτέ. Πολλοί πάσχοντες, σκέφτονται να αρχίσουν τις μεταγγίσεις στις Μονάδες Νοσοκομείων γειτονικών Νομών».

•    Πρακτικές αρνητικού εντυπωσιασμού καταγγέλλει ο γιατρός της Μονάδας

Ο γιατρός της Μονάδας κ. Χρήστος Ζήσης, προσπαθώντας να εξηγήσει τις πρακτικές  αρνητικού εντυπωσιασμού  που δημιουργεί στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας ο διοικητής κ. Δημήτρης Παρθένης, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί τα σοβαρά προβλήματα της Μονάδας, δήλωσε αποκλειστικά στο trikalanews.gr «Ο κ. διοικητής μίλησε κάποια στιγμή για υπέρβαση φαρμακευτικής δαπάνης κάποιων κλινικών στο Νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών κατηγορήθηκε και η Μονάδα της Μεσογειακής ότι είχε υπέρβαση της τάξης των 600 ευρώ το χρόνο από ενδοφλέβια φάρμακα που χορηγήθηκαν στους ασθενείς λόγω επιπλοκών. Ενώ την ίδια στιγμή για άλλες κλινικές μιλάμε για ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, μέχρι και εκατομμύρια».

•    Κρυφό χαρτί ο αριθμός  προσέλευσης των  βουλευτών

Όπως δήλωσε στο trikalanews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων κ. Κ. Τσόγιας, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δ. Παρθένης, αρνούνταν από την πρώτη στιγμή της θητείας του να συναντηθεί ο Σύλλογος Πασχόντων και ο γιατρός της Μονάδας, με το Δ.Σ του Νοσοκομείου, επικαλούμενος, «δογματικούς» όρους και την αιτιολογία ότι το Δ.Σ συνεδριάζει πάντα κεκλεισμένων των θυρών.

Υπό αυτή την «συνθήκη», ο κ. Δ. Παρθένης, έχοντας προβεί στην αυριανή κλήση ανοιχτής σύσκεψης – έχουν κληθεί να συνομιλήσουν με το Δ.Σ του Νοσοκομείου, οι βουλευτές του Νομού, κυβερνητικοί και μη, ο Σύλλογος Πασχόντων και τελικά και ο γιατρός της Μονάδας – φαίνεται προς στιγμή, ότι λειτουργεί με υπέρβαση.

Το αποτέλεσμα της υπέρβασης θα κριθεί τελικά, στο πόσοι αλλά και ποιοι από τους βουλευτές θα παρευρεθούν αύριο στη σύσκεψη, ενώ ταυτόχρονα, απορία προκαλεί το γεγονός, γιατί δεν πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου και μετατέθηκε για την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου την ίδια ώρα.

Βολεύει και ποιους η πρώτη μέρα της εβδομάδας;

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή