Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η επιτυχημένη εναρκτήρια διάλεξη για τον Διαλογισμό στα Τρίκαλα

Ξεκινά η σειρά μαθημάτων Αυτογνωσίας, από αυτή την Κυριακή, με ελεύθερη είσοδο

Με κεντρικό σύνθημα το «ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΟΥ! –Βιωματικό Εργαστήρι»,  η Γνωστική Πολιτιστική –αφιλοκερδής- Εταιρεία Samael-Lakhsmi, δίνει αυτή την περίοδο σε πολλές πόλεις, δημόσιες διαλέξεις. Στα Τρίκαλα  η διάλεξη αυτή, δόθηκε την περασμένη Κυριακή, στο Εργατικό Κέντρο και είχε μεγάλη επιτυχία.

Αρχικά ο -εκ των εκπαιδευτών της Σχολής- ομιλητής Αναστάσιος Σπυρίδης, διευκρίνισε τι είναι εγκέφαλος, τι νους και τι σκέψεις και που ακριβώς …βρίσκονται!

Στη συνέχεια, μέσα από το πρίσμα της απόκρυφης επιστήμης, αναφέρθηκε στους 3 εγκεφάλους (διανοητικό, συναισθηματικό, κινητικό-ένστικτο-σεξουαλικό) και εστίασε στις 3 διάνοιες (την αισθησιακή, την ενδιάμεση-πεποιθησιακή και την αντικειμενική).  Στο σημείο αυτό, επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα να απαλλαγούμε από την ταύτιση στο υπερ-ενεργητικό δίπολο των δύο πρώτων.

Η ταύτιση αυτή, είναι υπεύθυνη για τους καταναγκασμούς, τις έγνοιες, τους φόβους, τα αρνητικά συναισθήματα, τις αλλοπρόσαλλες αρνητικές σκέψεις που ανακυκλώνονται για κάθε τι, παντού και πάντα και αποτελούν τη φανερή αιτία όλων των ψυχοσωματικών ανισορροπιών και ασθενειών.

Αντίθετα, τονίστηκε ότι επείγει να αναπτύξουμε την τρίτη –αντικειμενική διάνοια, γιατί «αυτή μονάχα μπορεί να μας φέρει μία ψυχοσωματική ισορροπία και το κυριότερο, να μας βοηθήσει να αντιλαμβανόμαστε την Κοσμική Συνειδητότητα και να εναρμονιζόμαστε με τις συμπαντικές δονήσεις».

Ως μία δοκιμασμένη από το χρόνο μέθοδος, θεωρείται ότι είναι ο Διαλογισμός. Μία τεχνική, όπως ειπώθηκε, «διαχρονική, ανεξαρτήτως πολιτισμού, θρησκείας, ιδεολογίας, στην οποία εκπαιδευόμαστε να ελέγχουμε τις σκέψεις μας, εμείς οι ίδιοι (κι όχι αυτές, να ελέγχουν εμάς), μέσω της απόλυτης και ιδανικότερης μορφής σκέψης, που είναι …η μη σκέψη»!

Ιδιαίτερα, τονίστηκαν τα εκπληκτικά οφέλη του Διαλογισμού, στη ψυχοσωματική μας υγεία, που επαληθεύονται όλα, από όλες τις ιατρικές ειδικότητες, ιδιαίτερα από τις  Νευροεπιστήμες,  την καρδιολογία  και την επιστήμη της Ψυχολογίας. Αλλά εκτός αυτών, σημειώθηκε ότι ο Διαλογισμός είναι κατά κύριο λόγο, ένα εσωτερικό υπερόπλο, στην πορεία για την αυτογνωσία.

Στο τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την εμπειρία να βιώσουν μία μικρή πρακτική «αυθεντικού διαλογισμού» και  να κατανοήσουν –καθώς και  να ομολογήσουν οι ίδιοι, τα οφέλη…

Ξεκινά η σειρά μαθημάτων αυτογνωσίας από αυτή την Κυριακή

Η εναρκτήρια αυτή διάλεξη, έδωσε μία ιδέα για τα 22 μαθήματα αυτογνωσίας που ξεκινούν από αυτή την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου (και κάθε Κυριακή), στις 6.30 το απόγευμα, σε ισόγεια αίθουσα επί της  Ζωγράφου 2 (πίσω από το Πνευματικό Κέντρο), με το πρώτο θέμα «Τι Είναι Γνώση».

Στη Διάλεξη αυτή, θα γίνει διάκριση της γνώσης που παίρνουμε, από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και από την «ουσιαστική –υπερβατική γνώση, που ήταν παρούσα σε όλους τους μεγάλους πολιτισμούς, τις φιλοσοφίες και θρησκείες της γης και εκφράστηκε με διαφορετικό τρόπο, στις διάφορες εποχές, από μεγάλα φωτεινά πνεύματα, στην ιστορία της ανθρωπότητας…».

Σε όλες τις Διαλέξεις, η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή