Η επιχειρηματικότητα και ο τουρισμός στο επίκεντρο ημερίδας

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Θεσσαλίας και η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία WATER ACTION (προβολής του ιαματικού τουρισμού) σε συνεργασία με την ΠΕΔ Θεσσαλίας, διοργάνωσαν χθες ημερίδα με θέμα «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΟΜΕΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ & ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ)»
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Κωτσός Γεώργιος, Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης του ιαματικού και θεματικού τουρισμού, που μπορεί να προσφέρει η Θεσσαλία.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας Bλαχάκης Γρηγόρης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νέος επιχειρηματίας και στην ανάγκη αλλαγής του πλαισίου δραστηριοποίησης των νέων επιχειρηματιών, με τη δημιουργία ελκυστικών κινήτρων για το επιχειρείν.
Ο Ευθυμίου Δημήτρης, Πρόεδρος της WATER ACTION, έκανε ειδική αναφορά στις δυνατότητες ανάδειξης της ιαματικής πηγής του Κόκκινου Νερού και προσκάλεσε όλους να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.
Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο πρώην Πρόεδρος του ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας και πρόεδρος της Αγροτικής Σχολής Open Mellon, Γενιτσεφτσής Χρήστος, για την προσφορά του στην προώθηση της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας, ο οποίος τόνισε το γεγονός ότι παρόλο που η Θεσσαλία είναι ένας επίγειος παράδεισος, μέχρι στιγμής δεν έγινε εφικτή η ανάδειξη του πλούτου και της δυναμικής της.
Στη συνέχεια, ο Καθηγητής Δερματολογίας και Νομικός, Κουσκούκης Κωνσταντίνος ανέλυσε τις μορφές Ιατρικού Τουρισμού και ιδιαίτερα τον Ιαματικό Τουρισμό, δίνοντας έμφαση στο θερμαλισμό της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας κάνοντας παράλληλα αναφορά στο σύνολο των πηγών της Ελλάδας. Ανέδειξε δε τον κομβικό ρόλο της Λάρισας εξαιτίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, των τεσσάρων Κέντρων Αποκατάστασης καθώς και των δύο Δημόσιων Νοσοκομείων και ενός Ιδιωτικού της περιοχής.
Στην εκδήλωση μίλησε και ο Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Τρικκαίων και εκπρόσωπος του E-Trikala, Χάρης Καλιάρας, ο οποίος μετέφερε στο κοινό την εμπειρία του από το Μύλο των Ξωτικών, ο οποίος κατέστησε τα Τρίκαλα προορισμό Θεματικού Τουρισμού.
Τέλος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Αναπλ. Καθηγητής στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών Παν Αιγαίου και Τομεάρχης Τουρισμού Ν. Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την έλλειψη στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης και ανέπτυξε το θέμα των πολιτικών ανάπτυξης Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού. 
Στην Ημερίδα παρέστησαν επίσης ο βουλευτής της Λάρισας με τη Νέα Δημοκρατία, Χαρακόπουλος Μάξιμος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας Παιδής Αθανάσιος και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, Καπετάνος Χρήστος.
Την Εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ράνια Αλεξίου, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας, Λιάγκουρα Ελένη.


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή