Η επόμενη ημέρα

Το ψευτοΑριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία με την άνευ όρων συνεργασία των ΑΝ.ΕΛΛ. και με τις υποσχέσεις ότι θα καταργήσει τα μνημόνια, με ένα Νόμο και ένα ΄Αρθρο, ότι δεν θα πέσει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, ότι θα εξαφανίσει τον αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ, ότι ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 751 ευρώ, ότι όποιος πουλήσει την ΔΕΗ, τα Λιμάνια, τον ΟΣΕ, τα Αεροδρόμια θα είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ότι θα μειώσει τον ΦΠΑ, ότι δεν θα κοπούν συντάξεις, μισθοί και το ΕΚΑΣ και ότι θα καταργήσει το πελατειακό κράτος.

Τρία χρόνια μετά, αυτό που βλέπουμε είναι ότι η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν τήρησε καμία υπόσχεση.
Αντίθετα υπέγραψε το μνημόνιο του 2015, που ήταν πολύ σκληρότερο από τα προηγούμενα και φυσικά χάθηκαν δεκάδες δισεκατομμύρια με τις εγκληματικές θέσεις των Βαρουφάκη – Τσίπρα – Καμμένου, τα οποία πλήρωσε η φτωχή χώρα. Η επικαιροποίηση του σημερινού προγράμματος είναι ένα νέο μνημόνιο με δυσβάσταχτα μέτρα αλλά χωρίς χρήματα.

Το… παραμύθι της συγκυβέρνησης ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, είναι μια άλλη αυταπάτη και μια προσπάθεια να εξωραΐσουν την εικόνα, που είναι τραγική. Στην ουσία είναι ένα άλλο πολιτικό έγκλημα. Η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια αλλά μπαίνει στην σφιχτή επιτήρηση. Θα δανείζεται ακριβότερα και θα ναι πιο ευάλωτη. Κρύβουν την αλήθεια και παίζουν πολιτικά παιχνίδια μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην εξουσία, αφού χτίζουν καθημερινά το νέο πελατειακό κράτος των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. Το νέο σκληρό μνημόνιο θα το πληρώσουν οι πολίτες με την παραπέρα κοπή των συντάξεων, των μισθών, του ΕΚΑΣ από 1-1-2019 και με την πτώση του αφορολόγητου στα 5.700 ευρώ.

Τα αγκάθια της συμφωνίας επιβάλλουν στον Τσίπρα – Καμμένο σχέδιο διαφυγής, με το σύνθημα της «Δεξιάς παρένθεσης» και τα σενάρια της πρόωρης κάλπης παίρνουν, σιγά – σιγά και κρυφά, σάρκα και οστά.

Το φιάσκο του Σκοπιανού θέματος με την ονομασία «Ίλιντεν» φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τους κρατούντες. Είναι αδιανόητο, πάντως, μια συγκυβέρνηση, που είναι μειοψηφία, να θέλει να διαχειρισθεί Εθνικά θέματα χωρίς νωπή εντολή. Θα ναι προδοσία, εάν τελικά αναγνωρίσουν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Η Ιστορία θα ναι αμείλικτη.

Η τελευταία, προ ημερήσιας διατάξεως, συζήτησης στην Βουλή έδειξε πως, η πολιτική κλεψύδρα των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ., τελειώνει οριστικά.

Φυσικά ο Πρωθυπουργός διατηρεί το προνόμιο της επιλογής του χρόνου των εκλογών. Η έξοδος του Αυγούστου από τα μνημόνια δίνει μια ευκαιρία διαφυγής με το όνειρο της «Δεξιάς παρένθεσης». Μετά την Δ.Ε.Θ. Θεσσαλονίκης, όπου θα μοιράσει πάλι ψίχουλα, επιδόματα και 13η σύνταξη, τα πάντα είναι ανοιχτά. Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι στα Υπουργικά γραφεία η συζήτηση που γίνεται είναι μια και μόνο μια. Η επιλογή του καταλληλότερου χρόνου για τις πρόωρες εκλογές.

Η επόμενη, όμως, μέρα θα ναι πολύ διαφορετική αφού θα υπάρχει μια Ν.Δ. με απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή, με ένα εκτός Βουλής ΑΝ.ΕΛΛ. και με κανένα Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις τετραεδρικές επαρχίες, όπως είναι και τα Τρίκαλα, εφόσον το δεύτερο κόμμα, που θα ναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πιάσει το 25% πανελλαδικά.

Η επόμενη ημέρα των εκλογών θα φέρει κυβέρνηση της Ν.Δ., αφού θα ‘χουν διαλυθεί «ως σκεύη κεραμέως» τόσο ο Τσίπρας, με τις συνιστώσεις, όσο και ο Καμμένος, που τον ενδιέφερε μόνο η ΚΑΡΕΚΛΑ…!

Έναν άνθρωπο μπορείς να τον κοροϊδεύεις για πολύ καιρό, ένα όμως λαό ΟΧΙ…!
 
 Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.
ΠολιτευτήςΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή