Η Έρη Ρίτσου στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, αρκετοί συμπολίτες είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της κ. Έρης Ρίτσου, ενός αστυνομικού μυθιστορήματος σε πολιτικό φόντο.

Την Δευτέρα 4/12 το πρωί, η κ. Ρίτσου, ανταποκρινόμενη εγκαρδίως στην πρόσκλησή μου, επισκέφτηκε το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, όπου συναντήθηκε με συναδέλφους και είχε την ευκαιρία να (συν)ομιλήσει με μαθητές της γ’ γυμνασίου και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου.

Άμεση, ζεστή, απροσποίητη, με χιούμορ, μίλησε για τον πατέρα της Ποιητή Γιάννη Ρίτσο, για το πώς είναι να μεγαλώνεις με μια τέτοια παρακαταθήκη – αλλά και για τον εαυτό της, την πορεία  της ως συγγραφέας και την εν γένει στάση της απέναντι στη ζωή, που τα τελευταία χρόνια κυλάει στο νησί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, τη Σάμο.

Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τη συνάντηση και τη συζήτηση, όπως ενδεικτικά αποτυπώνεται και στο κείμενο που ακολουθεί, της μαθήτριας  Φωτεινής Χαχάμη της γ3’ γυμνασίου. «Την περασμένη εβδομάδα, αρκετοί μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων είχαμε την τιμή και την τύχη να γνωρίσουμε και να ακούσουμε την κ. Έρη Ρίτσου, κόρη του σπουδαίου έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Καθώς μιλούσε, η κ. Ρίτσου απέπνεε μια ζεστασιά, μια ειλικρίνεια  και ελευθερία.

Δεν είχε άγχος και ό,τι έλεγε το έβγαζε μέσα απ’ την καρδιά της, χωρίς να φιλτράρει ιδιαίτερα τις σκέψεις της. Ο τρόπος που μετέδιδε όλα όσα ήθελε να πει ήταν ξεχωριστός και τον έκανε ακόμη πιο ιδιαίτερο το πηγαίο και εξαιρετικά αυθόρμητο χιούμορ της. Όλοι μας εντυπωσιαστήκαμε από την εύθυμη διάθεσή της, την αυτογνωσία, αυτοκριτική και μετριοφροσύνη της.

Μίλησε για τον εαυτό της αλλά και για τον πατέρα της, που όσο κι αν τον θαύμαζε δεν στηρίχτηκε στο όνομά του για να πετύχει στη ζωή της.

Γενικά, όλοι θαυμάσαμε τις εμπειρίες της, την αυτοπεποίθηση και ζωντάνια της και πολύ θα θέλαμε να την ξανασυναντήσουμε αν και όταν ξανάρθει στα Τρίκαλα».

Φανή Μπαλαμώτη
Φιλόλογος
Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή