Η Γ΄ τάξη του 5ου Γυμνασίου στην έκθεση «Καραθεοδωρή»

Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν εκθέματα του  Μουσείου Καραθεοδωρή και τα  φιλοξένησαν  για 10 μέρες στο Μουσείο «Τσιτσάνη» στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Η  περιοδεύουσα έκθεση έφτασε στα Τρίκαλα έπειτα από συνεργασία της τοπικής Μαθηματικής Εταιρείας  και του Μουσείου Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν  ακριβή αντίγραφα από χειρόγραφα και επιστολές του Καραθεοδωρή καθώς και οικογενειακές φωτογραφίες.

Οι μαθητές /τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων  ξεναγηθήκαμε  στους χώρους του Μουσείου και γνωρίσαμε  την παγκοσμίου φήμης προσωπικότητα του Καραθεοδωρή, από την μουσειολόγο του Μουσείου κ. Χαρά Μαρκουλάκη. Μέσα από τα ποικίλα εκθέματα και μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι μάθαμε για  την ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου επιστήμονα. Το ενδιαφέρον μας  για το σπουδαίο κληροδότημα αυτού του πνευματικού πλούτου ήταν πολύ μεγάλο.

Επίσης απολαύσαμε και τα έργα των μαθητών του Νομού Τρικάλων που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο Διαγωνισμού για την αφίσα της εκδήλωσης. Μεταξύ αυτών και της συμμαθήτριάς μας Ευφροσύνης Πολυμέρου.

Ευχαριστούμε τους Καθηγητές του σχολείου μας κ.κ. Παππά, Καμπόση, Ζαφείρη,  Γραδούλα, Λέγγα, Γκούτσια και Μπαρμπαρούση για την ευκαιρία που μας έδωσαν να επισκεφθούμε όλοι οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης αυτήν την έκθεση και να μάθουμε με έναν διαφορετικό και ευχάριστο τρόπο  τόσο  για την επιστήμη των μαθηματικών όσο και για τον Καραθεοδωρή.

Για την Γ΄τάξη του 5ου Γυμνασίου
Μαρία Αντωνίου
Μαρία ΠαιδαράκηΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή