Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η γραβάτα πάει για το …2060

Τα μνημόνια φεύγουν και έρχεται «τσεκούρι» (σε συνταξιούχους), «κούρεμα» επιδομάτων και αύξηση του ΕΝΦΙΑ.

Σε μια ιστορική απόφαση εξόδου της Ελλάδας από τα Μνημόνια (στα …χαρτιά) μετά από μια «αιματηρή» 8ετία, προχώρησε το Eurogroup αλλά με πολύ αυστηρούς όρους που δεν επιτρέπει στον Έλληνα Πρωθυπουργό να φορέσει …γραβάτα.

Στους «κερδισμένους» της απόφασης που θα ενεργοποιηθεί τον ερχόμενο Αύγουστο, το …κράτος που παίρνει παράταση πληρωμής των δόσεων με χρηματοδότηση, αλλά και μείωση των δανειακών υποχρεώσεων, και στους «χαμένους» οι …πολίτες με νέα δυσμενή οικονομικά μέτρα και διαρκή επιτήρηση η χώρα ανά …3μηνο.

Οι συνταξιούχοι εξαιτίας επανυπολογισμού του αφορολόγητου θα χάσουν έως και 3 μηνιαίες συντάξεις και οι μισθωτοί ένα μηνιάτικο…
Ο ΕΝΦΙΑ αυξάνεται και ο νέος υπολογισμός θα επιφέρει «κούρεμα» σε όλα τα επιδόματα και φυσικά κανένα «κούρεμα» στο χρέος της χώρας που έχει «εκτοξευτεί» και παραμένει «θηλιά» στον λαιμό της Ελλάδας…

Μόνο και μόνο που στο Eurogroup, συζητήθηκε το μέλλον της Ελλάδας σε βάθος … 42 ετών, δείχνει περί τίνος πρόκειται…

Έως το 2022, αποφασίστηκε η χώρα να είναι υπό τον διαρκή έλεγχο των δανειστών της (Ευρώπη και ΔΝΤ) ανά 3 μήνες με τον έλεγχο να αφορά στην τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

Η 10ετής επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων ύψους περίπου 100 δις ευρώ που έλαβε η χώρα με την υπογραφή του 2ου μνημονίου, με 10ετή περίοδο χάριτος στην πληρωμή της πρώτης δόσης το 2033 αντί του 2023.

Ταυτόχρονα εγκρίθηκε η τελευταία δόση ενώ η Ελλάδα θα έχει στη διάθεσή της ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας ύψους 24,1 δις  ευρώ για τους επόμενους 22 μήνες, εκ των οποίων τα 3,3 δις ευρώ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή δανείων, όπως αυτών του ΔΝΤ, ενώ θα επιστραφούν στην Ελλάδα τα κέρδη που αποκόμισαν οι κεντρικές τράπεζες των Ευρωπαϊκών κρατών από τα Ελληνικά ομόλογα.

Από εκεί και πέρα η συμφωνία περιλαμβάνει τα υψηλά πλεονάσματα ύψους 3,5% για το επόμενο διάστημα ως το 2022 και από εκεί και ύστερα δέσμευση για πλεονάσματα 2,2% για το διάστημα ως το… 2060…

Για να προκύψουν τα πλεονάσματα για τα οποία δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθηθούν κατά γράμμα περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και αυξήσεις στη φορολογία.

Στην ίδια συμφωνία περιλαμβάνονται και τα μέτρα για τις αυξήσεις των πλειστηριασμών έτσι ώστε να μειωθούν τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών, αλλά και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος πρόνοιας που σημαίνει περικοπές των επιδομάτων μέσω αλλαγών των κριτηρίων αλλά και μειώσεων των πραγματικών ποσών που λαμβάνουν οι δικαιούχοι.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή