Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλή μουσική χρονιά της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων

Και τα δυο τμήματα της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων (Χορωδία Δωματίου «Voci Intonate» και Μικτή Χορωδία) διάνυσαν φέτος μια καλή μουσική χρονιά, τόσο σε καλλιτεχνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο συνεργασιών και παρουσιάσεων εντός και εκτός Τρικάλων.

Όσο αφορά το τελευταίο διάστημα, μετά την συναυλία στις 19 Ιουνίου στο Κουρσούμ Τζαμί και την συνεργασία της Δημοτικής Χορωδίας Δωματίου «Voci Intonate», με την σπουδαία Αμερικάνικη Χορωδία «I Cantori di Carmel»  – σε μια συναυλία που ομολογουμένως η Τρικαλινή Χορωδία εξέπληξε με την ερμηνεία της –  δυο ακόμη επιτυχημένες παρουσιάσεις και συνεργασίες, μέσα σε ένα μήνα, σε Κέρκυρα και Πολύγυρο Θεσσαλονίκης, έκαναν τα τμήματα της Δημοτικής  Χορωδίας Τρικάλων.

Οι εντυπώσεις που άφησαν  και στις δυο συναυλίες – στις οποίες συμμετείχαν σημαντικές Χορωδίες και μουσικά σύνολα –  ήταν πολύ καλές.  

Θυμίζουμε, ότι η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, βραβεύτηκε φέτος τον Ιανουάριο από  τη Χορωδία «Σιμυλίς» στη Λάρισα για τη συμμετοχή της στο cd : «Τα άγνωστα τραγούδια της Δρακότρυπας» .

Συνεργάστηκε επίσης  με τη Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, στη συναυλία που έγινε τον Απρίλιο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ένα αφιέρωμα στο έργο του Έλληνα στιχουργού και τραγουδοποιού,  Σταύρου Κουγιουμτζή.

Πραγματοποίησε ακόμα, τις δυο ετήσιες διοργανώσεις, την Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση η οποία είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις  του Μύλου των Ξωτικών και την Πασχαλινή Συνάντηση Χορωδιών.
 

  • Η συναυλία στην Κέρκυρα
     

Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων (Δ.Χ.Τ) , δέχτηκε φέτος πρόσκληση από την φημισμένη Χορωδία Φαιάκων για να τραγουδήσει στο 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κέρκυρας,  που έγινε το Σάββατο 22 Ιουνίου,  στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγ. Παρασκευής στο γραφικό λιμανάκι του Ύψου.

Στη συναυλία πήρε μέρος  το Μικτό Τμήμα της Δ.Χ.Τ, με τραγούδια καθαρά από το ελληνικό ρεπερτόριο της Χορωδίας. Μεταξύ των Χορωδιών  εκτός Κέρκυρας που ήταν καλεσμένες στο Φεστιβάλ, ήταν  η Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. 
 

  • Η συναυλία στον Πολύγυρο Θεσσαλονίκης, σύμπραξη με την ΣΟΝΕ
     

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, τα δυο τμήματα της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων (Χορωδία Δωματίου «Voci Intonate» και Μικτή Χορωδία), συμμετείχαν στην μεγάλη συναυλία Φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έγινε στο Πολύγυρο Θεσσαλονίκης, από τον Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου για την οικονομική στήριξη του «Συλλόγου Νεφροπαθών Χαλκιδικής».

Στην συναυλία συμμετείχε και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ), με μαέστρο τον Ευάγγελο Αραμπατζή, καθώς και τμήμα της Χορωδίας της  ΣΟΝΕ, η Μικτή Χορωδία «Αριστοτέλης» του Δήμου Πολυγύρου και η Δημοτική Χορωδία Αρναίας. 

Η μαέστρος των τμημάτων της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων,  κ. Ελένη Ζιάκα, δήλωσε στο trikalanews.gr : «Όλες οι Χορωδίες μοιραστήκαμε την ίδια σκηνή και τραγουδήσαμε μαζί σαν μια Χορωδία. Αυτό ήταν μεγαλειώδες,  αφού 170  χορωδοί τραγουδούσαμε ταυτοχρόνως τα ίδια τραγούδια, όπως «Ποιός να συγκριθεί μαζί σου», « Απρίλη μου», «Άς αρχίσουν οι χοροί»  και άλλα 20 γνωστά ελληνικά τραγούδια και φυσικά το «Μακεδονία ξακουστή» και τον Εθνικό μας Ύμνο που πάντα παίζει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος στο φινάλε των συναυλιών της.  Ήταν η πρώτη φορά που συνεργαστήκαμε  με  την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος».
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή