Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καταδίκη της «Monsanto» μεγάλη νίκη των Κινημάτων

«Η γλυφοσάτη», η κύρια δραστική ουσία του «Roundup», προκαλεί καρκίνο, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ, το οποίο επιδίκασε αστρονομική αποζημίωση στην πολυεθνική Monsanto.
 
Συγκεκριμένα, 290 εκ. δολάρια ως αποζημίωση καταδικάστηκε να καταβάλει η πολυεθνική εταιρείας αγροτοχημικής και γεωργικής βιοτεχνολογίας «Monsanto» –η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από την «Bayern»-, επειδή δεν ενημέρωσε για την επικινδυνότητα του ζιζανιοκτόνου της, «Roundup», το οποίο ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου σε Αμερικανό κηπουρό.

Αναλυτικά, η πολυεθνική εταιρεία καταδικάστηκε να καταβάλει 250 εκ. δολάρια ως ποινική αποζημίωση, καθώς και 39,2 εκ. δολάρια σε αντισταθμιστικούς τόκους.

Το "Πράσινο Κίνημα", με παλαιότερο δελτίο τύπου, ζητούσε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ανακαλέσει την άδεια στο επικίνδυνο ζιζανιοκτόνο και είχε προειδοποιήσει για την ουσία γλυφοσάτη.
 
Η συμπρόεδρος του «Πράσινου Κινήματος» Ρία Ακρίβου  όντας Γεωπόνος του τμήματος Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων και  Γεωργικής Μηχανικής με ειδικότητα την Εδαφολογία και Γεωργική Χημεία και μεταπτυχιακό στο τμήμα Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ανθρώπου έκανε την εξής δήλωση:

«Το Πράσινο Κίνημα ένωσε τις δυνάμεις του, με τις 1,3 εκατομμύρια υπογραφές στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ζητούσαμε να ανακληθεί η άδεια στο φάρμακο που μέχρι τότε φερόταν επικίνδυνο για καρκινογενέσεις.

Πλέον υπάρχει και απόφαση δικαστηρίου η οποία αποτελεί μεγάλη νίκη των Κινημάτων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Φορείς δεν μπορούν να κωφεύουν.

Μιλάμε για την υγεία των ανθρώπων.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας προς την κατεύθυνση της πρόληψης και της προστασίας της υγείας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό είμαστε και κατά των μεταλλαγμένων όπως εμπράκτως έχουμε αποδείξει.

Γιατί τελικά όλα έχουν συνάφεια μεταξύ τους»…
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή