Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η κίνηση του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, αύριο Μεγ. Σάββατο από τις 7.45 έως τις 10 το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Το βράδυ στις 7 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων.
Στις 8 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Εν συνεχεία κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως, θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων.
 
Την Κυριακή του Πάσχα θα Χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό της Αγάπης στον  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου. Η ένδυσις του Αρχιερέως θα γίνει στον πρώτο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεώς μας, του Αγίου Στεφάνου στις 7 και κατόπιν θα κατευθυνθούν, Κλήρος και Λαός, προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου θα τελεστεί ο Εσπερινός της Αγάπης στις 7:30 και θα αναγνωσθεί το Ιερό Ευαγγέλιο στα Ελληνικά και σε ξένες γλώσσες. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος θα διανείμει τα Πασχάλια αυγά στους πιστούς.
 
Την Δευτέρα της Διακαινησίμου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Παλαιομοναστήρου.
 
Το απόγευμα στις 7 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
 
Την Τρίτη της Διακαινησίμου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Ξυλοπαροίκου Τρικάλων.
 
Το απόγευμα στις 6:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Πορταΐτισσας» στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Εν συνεχεία θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως του Αντιγράφου της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Πορταΐτισσας» πέριξ του Ιερού Ναού. Ακολούθως θα παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση από τα χορευτικά τμήματα της ενορίας και άλλων Συλλόγων με πασχαλιάτικα κ.ά. τραγούδια στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού προς τιμήν της Παναγίας.
 
Την Τετάρτη της Διακαινησίμου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Πορταΐτισσας».
 
Το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Πορταΐτισσας» στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης.
 
Την Πέμπτη της Διακαινησίμου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Πορταΐτισσας».
 
Το απόγευμα στις 7 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων. Εν συνεχεία θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος της «Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής» πέριξ του Ιερού Ναού.
 
Την Παρασκευή της Διακαινησίμου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον ίδιο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.
 
Το απόγευμα στις 4:30 θα παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση από τα χορευτικά τμήματα της ενορίας και άλλων Συλλόγων με πασχαλιάτικα κ.ά. τραγούδια στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων προς τιμήν της Παναγίας.
 
Ακολούθως στις 6:30 το απόγευμα θα τελέσει τα εγκαίνια του Βυζαντινού και Λαογραφικού Μουσείου του ως άνω Ιερού Ναού.
 
Εν συνεχεία στις 7 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Μεθέορτου Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων.
 
Ακολούθως στις 9 το βράδυ θα μεταβεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ» και θα παρακολουθήσει την εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με τίτλο «Σου στέλνω και το δάκρυ μου σ’ ένα χρυσό μαντίλι» (Αφιέρωμα στην Ξενιτειά).
 
Το βράδυ στις 11 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Δουσίκου.
 
ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
 
ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:
 
 Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γκούρας.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή