Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Κρητικοπούλα που «ερωτεύτηκε» την σφύρα και λάτρεψε τα Τρίκαλα

Παρουσίαση της σφυροβόλου του ΖΕΥΣ Τρικάλων Κατερίνας Βαμβουκάκη 

Μια ματιά στον σωματότυπο και μερικές ρίψεις από μια 12χρονη κοπέλα της ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού , απεδείχθησαν αρκετές για την προπονήτρια Κλαίρη Σηφάκη για να εντοπίσει ένα ταλέντο και για να ξεκινήσει μια πορεία πρωταθλητισμού για την 23χρονη σήμερα Κατερίνα Βαμβουκάκη από το Ηράκλειο Κρήτης.

Βέβαια στα «όπλα» της πέρα του ταλέντου, ο πατέρας της Αντώνης που έχει στο ενεργητικό του περισσότερους από 50 μαραθωνίους και που στήριξε την δύσκολη προσπάθεια της κόρης της με όλες του τις δυνάμεις οικονομικές και συναισθηματικές, έχοντας την συμπαράσταση της συζύγου του Αθηνάς που και αυτή καμάρωνε για τις αθλητικές επιδόσεις της κόρης της που δεν μπόρεσε να προσφέρει στην σφυροβολία ο  Χαράλαμπος ο γιός της λόγω τραυματισμών που οδήγησαν την οικογένεια να έχει μόνο την Κατερίνα ως σφυροβόλο…

Στα 14 χρόνια της η Κατερίνα ήδη είχε μπει στο «στόχαστρο» της Ομοσπονδίας και συμμετέχει σε αγώνες Ελλάδας –Κύπρου και με βολή 47 μέτρα και 90 εκατοστά κατακτά το αργυρό μετάλλιο και το 2011 η βολή 52 μέτρα και 5 εκατοστά έρχεται και το χρυσό μετάλλιο στους ίδιους αγώνες και μια διάκριση με την 4η θέση στην Βαλκανιάδα της Ανδριανούπολης με βολή 47 μέτρα και 90 εκατοστά.

Το επόμενο έτος με υψηλή βαθμολογία εισάγεται στην ΣΕΦΑΑ Τρικάλων και εκεί έχοντας ακούσει από την κ. Σηφάκη τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Κοντονάσιο, πηγαίνει και τον βρίσκει και ξεκινά προπονήσεις με τον ΖΕΥΣ Τρικάλων ικανοποιώντας το αίτημα το πατέρα της να μην εγκαταλείψει τον αθλητισμό.

Σήμερα με την βοήθεια του Δημήτρη Κοντονάσιο, έχει προπονήσεις, Σχολή, μετακινήσεις είναι ήδη ένα βαρύ πρόγραμμα για την νεαρή σφυροβόλο αλλά το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται την …ξεκουράζει.

«Λάτρεψα τα Τρίκαλα από την πρώτη στιγμή, τα νιώθω ως δεύτερη πατρίδα μου» δηλώνει η νεαρή πρωταθλήτρια που χάρηκε που παρατάθηκε η παραμονή της στα Τρίκαλα λόγω συμμετοχής της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ΣΕΦΑΑ «Άσκηση  και Υγεία».

Ταυτόχρονα ως Γυμνάστρια, εργάζεται στο Γυμναστήριο «Μέλαθρον» των Τρικάλων με αποτέλεσμα να έχει πιο δυναμική «ενσωμάτωση» στην Τρικαλινή κοινωνία.

Το 2014 έρχεται το χρυσό μετάλλιο στους Πανελλήνιους αγώνες με βολή 57 μέτρα και 70 εκατοστά  και την επόμενη χρονιά συμμετοχή σε Βαλκανιάδα στο Πιτέστι της Ρουμανίας.

Πέρυσι στο Πανελλήνιο Γυναικών, ανεβάζει απόδοση με βολή 59 μέτρα και 68 εκατοστά, δείχνοντας ότι «τα καλύτερα έρχονται» για την νεαρή πρωταθλήτρια της σφυροβολίας που μέχρι το Καλοκαίρι θα βρίσκεται στα Τρίκαλα με πιθανότερο επόμενο προορισμό της την γενέτειρά της το Ηράκλειο της Κρήτης.

Σεμνή αλλά πάντα χαμογελαστή κοπέλα, χαμηλών τόνων παρά τις αθλητικές και μορφωτικού επιπέδου γνώσεις της, δεν χρειαζόταν να την ρωτήσουμε για το μεγάλο της όνειρο.

Η απάντηση που θα έδινε είμαστε βέβαιοι πως αφορά το άκουσμα εξαιτίας της του Εθνικού Ύμνου σε μια Ολυμπιάδα…

Της ευχόμαστε να γίνει πραγματικότητα στον δικό της «μαραθώνιο» που θα δώσει μέχρι τότε αλλά με το …DNA που διαθέτει, είναι βέβαιο ότι δεν θα εγκαταλείψει εύκολα το όνειρό της.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή