Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η κυβέρνηση καταρρέει σε όλα τα μέτωπα

Εθνική ανάγκη, η ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση και η ανάθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη των ηνίων διακυβέρνησης της χώρας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ καταρρέει σ’ όλα τα μέτωπα, βυθίζοντας τη χώρα σε ένα τέλμα το οποίο θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την εδαφική της ακεραιότητα.
Τα λάθη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τραγικά. Την ώρα που η κυβέρνηση καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε μια κοινή γραμμή έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, εντός της, καταγράφονται δύο και τρεις διαφορετικές γραμμές, προκαλώντας  σύγχυση στο εσωτερικό μέτωπο, ενισχύοντας παράλληλα την προκλητικότητα του καθεστώτος Ερντογάν.

Η περίπτωση των δύο στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας αλλά και το κοινό αίσθημα των πολιτών της χώρας, οι οποίοι δεν ανέχονται την αδικία σε βάρος των δύο νέων παιδιών που παρά τις αρχικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για γρήγορη επιστροφή στην πατρίδα βρίσκονται αντιμέτωποι, (κατά δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμύνης), ακόμη και με φυλάκιση 15 ετών!
 
Οι αλλοπρόσαλλοι κυβερνητικοί χειρισμοί δυστυχώς, δεν συμβάλουν στην αποφασιστική αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Εξάλλου, την ίδια επιπολαιότητα επιδεικνύει και στο ζήτημα των Σκοπίων, επιμένοντας σε ένα διάλογο για την ονομασία του κρατιδίου, με τον ίδιο τoν πρωθυπουργό να δηλώνει δημοσίως την προτίμησή του στο «Gorna Makedonija», όταν παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα των αλυτρωτικών διεκδικήσεων σε βάρος  της χώρας μας στο ίδιο το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ.
 
Δυστυχώς η εικόνα δεν είναι καλύτερη στα ζητήματα της εσωτερικής ασφάλειας, με τους πολίτες να έρχονται απειλητικά αντιμέτωποι με το οργανωμένο έγκλημα. Χωρίς να παραμερίζει  τις προτεραιότητες της υψηλής πολιτικής,  οικονομία και  εθνικά θέματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη μέρα που εξελέγη αρχηγός της Ν.Δ. έχει θέσει ως προτεραιότητα την καθημερινότητα του πολίτη. Και το απέδειξε στην πράξη, ζητώντας ο ίδιος να μειωθεί κατά 20% το προσωπικό ασφάλειας του ιδίου αλλά και των κεντρικών γραφείων του κόμματος, στέλνοντας μήνυμα στους πολίτες, οι οποίοι από τώρα γνωρίζουν ότι, με πρωθυπουργό τον ίδιο, η Ελληνική Αστυνομία θα ενισχυθεί σε προσωπικό και σε μέσα και θα αφεθεί να κάνει τη δουλειά της μακριά από ιδεοληψίες και απροκάλυπτες παρεμβάσεις.

Στην οικονομία ο «βασιλιάς είναι γυμνός». Όχι μόνο δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από το μνημόνιο, αλλά η επιτροπεία θα συνεχιστεί και μετά τον Σεπτέμβριο με τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι συνταξιούχοι, να θίγονται ούτως ή άλλως, από τις ψηφισμένες από την παρούσα κυβέρνηση μειώσεις στις αποδοχές τους.
Το πρόβλημα της πραγματικής οικονομίας που βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας από την πρωτοφανή υπερφορολόγηση, έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, που με τις παρωχημένες και ιδεοληπτικές της απόψεις, αποτελεί «βαρίδι» για την οικονομία. Οι προσλήψεις των  ημετέρων «εις υγεία των κορόιδων» που πληρώνουν από τους φόρους τους για να σιτίζεται ένας κομματικός στρατός, είναι χαρακτηριστικό δείγμα της αντίληψής τους για την οικονομία αλλά και την οργάνωση του κράτους.
 
Είναι φανερή πια, η ανικανότητα της κυβέρνησης σε όλα τα πεδία δράσης της. Η ίδια φαίνεται πως δρομολογεί την αποδρομή της, αφού εδώ και μήνες επιδίδεται σε «άσφαιρες» πολιτικές και επικοινωνιακές «αντεπιθέσεις», είτε πρόκειται για διεθνείς συναντήσεις, είτε για το κοινωνικό μέρισμα, το Σκοπιανό, τη Novartis κ.α.
 
Η Ελλάδα έχει σήμερα περισσότερο ανάγκη από ποτέ μία ισχυρή κυβέρνηση και έναν αξιόπιστο πρωθυπουργό, που θα ενώσει τον ελληνικό λαό, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει αποφασιστικά και με ψυχραιμία τις προκλήσεις στα εθνικά θέματα αλλά και θα δρομολογήσει την ανάταση της οικονομίας, ενισχύοντας μέσω αυτής και τη διπλωματική θέση της χώρας. Είναι πια, ζήτημα εθνικής ανάγκης, η ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση και η ανάθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη των ηνίων διακυβέρνησης της χώρας.

Θανάσης Λιούτας
Γεωπόνος

 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή