Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Κυβέρνηση παίρνει «αντίδωρα» παραχωρώντας κατακτήσεις του Ελληνικού λαού

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Κουτσούκος Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε στους δανειστές αυτό που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, κατοχύρωσε για τα νησιά του Αιγαίου. Τη νησιωτικότητα και τον μειωμένο ΦΠΑ.

Η αποτυχημένη διαπραγμάτευση του Μνημονίου Τσίπρα οδήγησε στην σταδιακή κατάργηση ενός μέτρου που προστάτευε τους κατοίκους των νησιών από το υψηλό κόστος διαβίωσης.

Η Κ.Ο της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και του «Ποταμιού», με πρόταση Νόμου που κατέθεσε και η οποία κοστολογήθηκε από το Γ.Λ.Κ. σε 78.000.000 ευρώ είχε έγκαιρα προτείνει την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα εναπομείναντα νησιά για ένα χρόνο.

Η Κυβέρνηση ούτε καν την έφερε στη Βουλή για συζήτηση. Ενώ, απαξίωσε να απαντήσει στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Είναι λοιπόν σαφές πως δεν είχε την πολιτική πρόθεση αλλά ούτε και την διαπραγματευτική ικανότητα να τα διεκδικήσει προς όφελος των νησιών του Αιγαίου.

Αποδείχθηκε και σε αυτό το ζωτικό θέμα για τους νησιώτες ότι η Κυβέρνηση παίρνει «αντίδωρα» παραχωρώντας κατακτήσεις του Ελληνικού λαού».
 
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή