Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Λυρική έρχεται στα Τρίκαλα μέσα απ΄τη «Μεγάλη Οθόνη»

Με ελεύθερη είσοδο, αύριο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στις 8:00 μ.μ  θα γίνει η κινηματογραφική προβολή της κωμικής όπερας «Ο Μικάδος» στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων στο Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού Μύλος Ματσόπουλου.

Η κινηματογραφική προβολή στα Τρίκαλα αποτελεί συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο του προγράμματος κινηματογραφικών προβολών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τίτλο: «Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη» από 29 Σεπτεμβρίου 2018 σε 13 πόλεις της περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και στα Τρίκαλα.  

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που στόχο έχει να ταξιδέψει τη λυρική τέχνη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέσω των κινηματογραφικών προβολών παραστάσεων όπερας, οπερέτας και μπαλέτου που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» ΕΣΠΑ 2007-2013, με τίτλο: «Virtual Πρεμιέρες Όπερας στην Ελληνική Περιφέρεια και στο διαδίκτυο & Ενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μέσω σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων».

Η ξεκαρδιστική, εξωτική όπερα «Ο Μικάδος» ανέβηκε σε μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση Μιχάλη Παπαπέτρου και σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και αποτελεί μια συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με την Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το έργο είναι μια κοφτερή σάτιρα των κοινωνικοπολιτικών ηθών του 19ου αιώνα.

Η βία, η διαφθορά, ο λαϊκισμός, η υποκρισία και ο πουριτανισμός, στηλιτεύονται με χιούμορ και ελαφράδα από τους δαιμόνιους δημιουργούς του έργου Ουίλλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ και Άρθουρ Σάλλιβαν, οι οποίοι υπήρξαν πρωτεργάτες της Αγγλικής Μουσικής Κωμωδίας.

 Μουσική διεύθυνση-ενορχήστρωση: Μιχάλης Παπαπέτρου
Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης
Απόδοση-διασκευή: ΓιώργοςΤσακνιάς
Απόδοσηστίχων: ΚατερίναΣχινά
Σκηνικά-κοστούμια: ΑλεξίαΘεοδωράκη
Κίνηση: ΧαράΚότσαλη
Φωτισμοί: ΓιάννηςΔρακουλαράκος

Μικάδος: ΜάριοςΣαραντίδης
Νάνκι-Που: ΘάνοςΛέκκας
Κο-Κο: ΔημήτρηςΝαλμπάντης
Που-Μπα: ΝίκοςΣπανάτης
Κάτισα: ΑναστασίαΚότσαλη
Γιαμ-Γιαμ: ΛητώΜεσσήνη
Πίτι-Σινγκ: ΛυδίαΑγγελοπούλου
Πιπ-Μπο: ΒαρβάραΜπιζά

Μουσικοί: Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Γκουίντο ντε Φλάβις (σαξόφωνο), Γιώργος Κρίμπερης (τρομπόνι), Χάρης Παζαρούλας (κοντραμπάσο), Κώστας Σερεμέτης (κρουστά), Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πιάνο/πλήκτρα

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή