Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ …!

Όλοι γνωρίζουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει απογοητεύσει τους Έλληνες και ότι «τα ψωμιά της είναι λίγα». Πολύ περισσότερο το γνωρίζουν αυτό τα τρωκτικά του Μαξίμου, γι’ αυτό το σύστημα Τσίπρα – Καμμένου κάνει τα πάντα, για να αλλάξει το εις βάρος τους πολιτικό κλίμα, γιατί η Εξουσία είναι γλυκειά και πιο γλυκό ακόμα είναι το πολιτικό χρήμα, που γέμισε τις τσέπες των ψευτοΑριστερών και των ψευτοΔεξιών της Συγκυβέρνησης.
 
Γι’ αυτό … ξεθάβουν υποθέσεις, που έκλεισαν στο παρελθόν με νόμιμο τρόπο. Ανοίγουν λογαριασμούς πολιτικών προσώπων και μελών των οικογενειών τους. Αμφισβητούν γνωστούς και πολιτικά έντιμους ανθρώπους. Διαφωνούν με πολιτικές που οι ίδιοι τις στήριξαν προεκλογικά. Στήνουν ένα πρωτοφανές Διχαστικό σκηνικό. Υπόσχονται 15.000 διορισμούς στην Υγεία σε βάθος … πενταετίας. Ρίχνουν γέφυρες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) αφού οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να κατεβάσουν δικούς τους συνδυασμούς, εξάλλου γι’ αυτό ψήφισαν και την Απλή Αναλογική στην Τ.Α.
 
Το Μαξίμου επιλέγει την τακτική της τυφλής έντασης και αγνοεί την μεγάλη ζημιά, που υφίσταται η οικονομία της χώρας. Έφεραν την Συνταγματική Αναθεώρηση για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών, ελπίζοντας έτσι πως θα ξεγελάσουν τον κόσμο, όπως έκαναν το 2015, για να τους υφαρπάξουν την ψήφο. Η πολιτική ζωή του τόπου μοιάζει με ένα ωραίο χαλί που ‘ναι στρωμένο με λάσπη και με αβεβαιότητα. Όποιος δεν είναι μαζί τους θεωρείται Εχθρός του Κράτους και του Πολιτεύματος. Πάντως η προεξόφληση της ΗΤΤΑΣ τους είναι γεγονός., γι’ αυτό είναι και επικίνδυνοι, όπως το τραυματισμένο άγριο ζώο.
 
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ξέσπασε και η ΜΗΤΕΡΑ των ΜΑΧΩΝ ανάμεσα στην Εκκλησία και στους Άθεους του ΣΥΡΙΖΑ. Παλαιά, οι σημερινοί διώκτες της εκκλησίας, την θεωρούσαν ως «το όπιον του Λαού». Γι’ αυτό ούτε έκαναν Χριστιανικούς γάμους, ούτε έδωσαν Χριστιανικά ονόματα στα παιδιά τους, ούτε … πατούσαν ποτέ στις εκκλησίες. Επόμενο ήταν να ξεκινήσει και αυτή η μάχη και φυσικά να διαταραχθούν οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους.
 
Μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό έχει και ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος επί τρία χρόνια συζητούσε, με κάθε μυστικότητα, τα θέματα αυτά. Ούτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο γνώριζε κάτι, ούτε οι Αρχιερείς ούτε ο Κλήρος, ούτε οι Πολίτες. Η Επαίσχυντη Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου σχεδόν ακυρώθηκε από τα οργισμένα ΡΑΣΑ. Οι αντιδράσεις των σωφρόνων Ιεραρχών ήταν καταλυτικές. Ούτε λίγο, ούτε πολύ τον απεκάλεσαν τον Ιερώνυμο ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ και ΔΟΛΙΟ.
 
Παρά την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που είναι το κυρίαρχο όργανο της Εκκλησίας, οι ΑΘΕΟΙ του Μαξίμου διεκήρυξαν πως «το καθεστώς της μισθοδοσίας των Εκκλησιαστικών λειτουργών αποτελεί ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας». Κρίμα που ο Αρχιεπίσκοπος είχε τονίσει στο ΑΜΠΕ πως «η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών ρόλων».
 
Η Ιεραρχία ακύρωσε τον Αρχιεπίσκοπο και η Σύνοδος έβγαλε τους διαδόχους του. Από το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου διαφαίνεται η προσωπική Ήττα του Μακαριωτάτου και το βαρύ πλήγμα που έφερε ο Τσίπρας στο σώμα της Εκκλησίας. Οι βολές κατά του Ιερώνυμου προέρχονταν από φίλους του, από συμμάχους του και φυσικά και από τους αντιπάλους του. Μπορεί η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει και να βγάλει το «ΡΑΣΟ» από το κρατικό μισθολόγιο, το πλήγμα όμως, που θα υποστεί θα είναι ανυπολόγιστο, όπως αβέβαια θα είναι πλέον και η παραμονή του Ιερωνύμου στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Οι διάδοχοί του φάνηκαν καθαρά ποιοι θα ‘ναι.
 
Ο Διάλογος είναι ουσιαστικός μόνο όταν η Εκκλησία και η Πολιτεία έχουν αμοιβαία εμπιστοσύνη. Στην προκειμένη περίπτωση οι ΑΘΕΟΙ του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθούν το ΟΜΟΘΡΗΣΚΟ του Ελληνικού Γένους και γι’ αυτό θα κάνουν το παν να υποσκάψουν το κύρος του Κλήρου, να ταπεινώσουν την Εκκλησία, να διώξουν 10.000 Ιερείς από το κράτος και να διορίσουν 10.000 «ΠΑΙΔΙΑ» του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η φράση ότι ο πρωθυπουργός «όχι μόνο σέβεται τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και τον … αγαπά» ανατρέπεται από τα σχέδια του Άθεου Τσίπρα να βγάλει τους Ρασοφόρους από το μισθολόγιο. Εάν «ο Σαούλ έγινε Παύλος», ας μην ελπίζει ο Ιερώνυμος ότι και ο Πρωθυπουργός μπορεί να γίνει Χριστιανός…!
 
Η Μητέρα των Μαχών άρχισε και οι μεγάλοι ηττημένοι θα ‘ναι τρεις, δηλαδή ο Τσίπρας, ο Καμμένος και ο Ιερώνυμος. Η Εκκλησία θα πληγωθεί αλλά θα ζει για πάντα στις καρδιές και συνείδηση του 95% του Ελληνικού Λαού.
 
Τα Γιάννενα είναι «σιμά και κοντά».

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής ΤρικάλωνΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή