Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

H ΝΔ κατέθεσε την πρόταση συγκρότησης Εξεταστικής για τον Πάνο Καμμένο

Πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών για ενδεχόμενη εμπλοκή στην εκκρεμή δικαστική υπόθεση του Noor 1 κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα  της ΝΔ.
Με την πρότασή τους οι 76 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να διερευνηθεί «η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου και ενδεχομένως και άλλων μελών της κυβέρνησης» στην υπόθεση. Επίσης, ζητούν να εξετασθεί «η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της» και καταγγέλλουν τη «δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών» προκειμένου να εξυπηρετηθούν «τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου υπουργού και της κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με Εισαγγελική λειτουργό όσο και με Λιμενικό υπάλληλο. Επίσης ζητούν να διασφαλιστεί η απονομή Δικαιοσύνης «κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών».
Η πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής θα συζητηθεί σε μέρα που αναμένεται να προσδιορίσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Στο τέλος της συζήτησης θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία. Για να γίνει δεκτό το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών (πλειοψηφία τουλάχιστον 120 βουλευτών).
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή