Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η νόσος του …καύσωνα

Ένα από τα προβλήματα που προκύπτουν από την χρήση των κλιματιστικών, είναι η ψύξη.
Ο έντονος πόνος και το πολύ ισχυρό «πιάσιμο» στους μυς του αυχένα και της πλάτης, προερχόμενος από κρύα ρεύματα και αέρα.
Ο καύσωνας, σε συνδυασμό με τον ελλιπή ρουχισμό, αφήνουν τους μυς έκθετους και τα κλιματιστικά πάνω στο ιδρωμένο δέρμα, προκαλούν την ψύξη.
Ιδιαίτερα επιρρεπείς στην ψύξη είναι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, όσοι πάσχουν από αυχενικό σύνδρομο, οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.
Για να αποφύγουμε την ψύξη, αλλάζουμε ρούχα όταν ιδρώνουμε, βάζουμε μαντίλι ή κάποιο άλλο είδος ρουχισμού στον αυχένα, αποφεύγουμε να καθόμαστε εκεί όπου υπάρχουν ρεύματα αέρα και δεν επιτρέπουμε στα κλιματιστικά να στέλνουν απευθείας πάνω μας τον κρύο αέρα.
Σε περίπτωση που πάθετε ψύξη η θεραπεία μπορεί να είναι φαρμακευτική, αλλά και εναλλακτική.
Με συμβουλή Ιατρού, γίνεται χρήση μυοχαλαρωτικών χαπιών ή και αναλγητικών, στο σημείο της ψύξης η τοποθέτηση θερμοφόρας ή η επάλειψη με θερμαντική αλοιφή φέρνει αποτελέσματα καθώς η ζέστη ανακουφίζει από τον μυικό πόνο.
Να αποφεύγονται οι εντριβές με οινόπνευμα και σε περίπτωση που το πρόβλημα επιμένει, μπορεί ο Ιατρός να σας συστήσει χρήση αυχενικού κολάρου
Στις εναλλακτικές θεραπείες είναι η τοποθέτηση στο σημείο του πόνου ζεστές κομπρέσες με χαμομήλι, το οποίο βοηθά στη χαλάρωση των μυών.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή