Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τον Διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αναφέρει τα εξής:

Η ΟΕΝΓΕ επανέρχεται στο θέμα των απαράδεκτων αυταρχικών συμπεριφορών του διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων με αφορμή τη νέα καταγγελία της ΕΙΝΚΥΤ. Ο  κ. Παρθένης μετά τα προηγούμενα  «κατορθώματα» του  (π.χ. απειλές σε γιατρούς να αλλάξουν τις καταθέσεις τους σε… ΕΔΕ) προβαίνει τώρα σε εκδικητική αμοιβαία μετακίνηση γιατρών (από την μία Παθολογική κλινική στην άλλη).

Ο διοικητής του Νοσοκομείου, θέλοντας να κάνει επίδειξη ισχύος, πραγματοποίησε τις απειλές του, πως θα προχωρήσει σε αμοιβαίες μετακινήσεις γιατρών,  αν ο Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής, Αντιπρόεδρος της Ένωσης και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου, δεν στηρίζει στα όργανα που συμμετέχει, τις θέσεις της Διοίκησης.

Δε δίστασε μάλιστα να χρησιμοποιήσει προσβλητικούς, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος της μίας εκ των δύο συναδέλφων που μετακινήθηκαν.

Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει την προσπάθεια ωμής, απροκάλυπτης παρέμβασης του Διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων στη λειτουργία της  τοπικής  Ένωσης. Χαιρετίζει τους συναδέλφους που δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς της Διοίκησης  που αρνούνται να «συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις».

Η ΟΕΝΓΕ έχει επανειλημμένως καταγγείλει στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με συγκεκριμένα στοιχεία, τις αυταρχικές συμπεριφορές Διοικητών Νοσοκομείων. Μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση αλλά και καμία ενέργεια δεν έχει γίνει ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν ευθύνες.  

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί, να παρέμβει άμεσα.

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή