Η Παναγιώτα Δριτσέλη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Οι πολιτικές και επιχειρησιακές πτυχές της αμυντικής συνεργασίας στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής αποστολής του ΝΑΤΟ σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Τα κοινοβούλια της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, αλλά και επιχειρησιακές δομές του ΝΑΤΟ στις δύο αυτές χώρες επισκέφτηκε η ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ. Στην αποστολή συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης ως επικεφαλής και Παναγιώτα Δριτσέλη ως αναπληρωτής επικεφαλής. Αντικείμενο των συζητήσεων αποτέλεσε η ενημέρωση σχετικά με τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, αλλά και η οπτική των χωρών της Ιβηρικής σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο στη Συρία.

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές συναντήθηκαν με υψηλούς κυβερνητικούς και κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους από τις δύο χώρες, αλλά και με στρατιωτικούς διοικητές, ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και στρατιωτικές δομές υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις επεξεργασίες σε σχέση με την προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, οι βουλευτές συμμετείχαν, στο πλαίσιο των εργασιών της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, αλλά και της Υποεπιτροπής για την μελλοντική επιχειρησιακή ικανότητα σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, σε σημαντικές συνεδριάσεις, ενώ συνεπεξεργάστηκαν και μία σημαντική έκθεση για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο.

Στο περιθώριο των επίσημων εργασιών, οι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν επίσης και με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στις δύο χώρες, καθώς και να συνομιλήσουν με συναδέλφους τους από τα κοινοβούλια των υπολοίπων χωρών που συμμετείχαν στη διάσκεψη. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις κοινοβουλευτικές επαφές με βουλευτές από την Ισπανία και την Πορτογαλία, το ενδιαφέρον εστίασε στο κοινό μέτωπο των χωρών του Νότου για την ανάσχεση της λιτότητας και της ακροδεξιάς, ενώ εκφράστηκε η κοινή βούληση για ακόμα μεγαλύτερες συνέργειες στην κατεύθυνση της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών στις εύθραυστες περιοχές της Μέσης Ανατολής.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή