Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η παράδοση του έργου στο νησάκι πίσω από τα ξωτικά με την έκπτωση 56%

Από τις αρχές Σεπτέμβρη στήθηκε το εργοτάξιο στο νησάκι που σχηματίζεται μεταξύ του Αγιομονιώτη ποταμού και του μυλάυλακα του Μύλου Ματσόπουλου και δουλεύει με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να προλάβει η ανάδοχη εταιρεία να παραδώσει το πρώτο τμήμα του έργου, πριν την επίσημη ημερομηνία έναρξης του φετινού Μύλου των Ξωτικών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Τρικκαίων είναι ο κύριος του έργου: «Αναμόρφωση περιπατητικής διαδρομής στο νησάκι του Αγιομονιώτη ποταμού», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου και υλοποιείται από την ανάδοχη εταιρεία: Γεώργιος Αναστασίου και Σια ΕΕ, με έκπτωση 56%.

Το trikalanews.gr συνάντησε τον ηλεκτρολόγο μηχανικό, Γιώργο Αναστασίου και τον συνεργάτη του μηχανικό, Ευθύμιο Τσιλιλή, στο χώρο του εργοταξίου.

Ο κ. Γ. Αναστασίου, ξεναγώντας μας στο εργοτάξιο, σημειώνει: «τηρήθηκε η αρχιτεκτονική της καμπύλης και όχι της ευθείας γραμμής» και εξηγεί ότι το πρώτο τμήμα του έργου – εκείνο που αφορά την έκταση που διαχειρίζεται το e-Trikala για τον Μύλο των Ξωτικών – θα παραδοθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Το δεύτερο τμήμα, «ανάλογα με τον καιρό και την ροή της χρηματοδότησης» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, θα παραδοθεί μέσα στους επόμενους 9 μήνες.

•    Τι θα παραδοθεί από την ανάδοχη εταιρεία στο νησάκι του Αγιομονιώτη

Το σύνολο του έργου, εξηγεί ο κ. Γ. Αναστασίου «εκτείνεται σε 12 στρέμματα και χωρίζεται σε δυο τμήματα. Το πρώτο, που καταλαμβάνει το 1/3 ολόκληρου του χώρου και είναι το κομμάτι στο νησάκι του Αγιομονιώτη, που έχει χρησιμοποιηθεί από την  e-trikala τα τελευταία χρόνια για τον Μύλο των Ξωτικών. Όταν παραδώσουμε αυτό το τμήμα, θα περιλαμβάνει  την περιπατητική διαδρομή, στρωμένη με νταμαρόδεμα – όπως προβλέπουν τα σχέδια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων – την υποδομή για τον ηλεκτροφωτισμό της διαδρομής και την υποδομή τριών μεγάλων ιστών φωτισμού που ουσιαστικά θα φωτίζουν τον χώρο του Μύλου των Ξωτικών, στο νησάκι του Αγιομονιώτη».

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας, λέει: «Το δεύτερο τμήμα, σε προέκταση του πρώτου, μια έκταση εντελώς αναξιοποίητη στο παρελθόν, όταν την παραδώσουμε  θα περιλαμβάνει εκτός από τις υποδοχές για τον ηλεκτροφωτισμό – ανά 25 μέτρα στο σύνολο της διαδρομής, ένας ιστός ηλεκτροφωτισμού ύψος 6 μέτρων –  και την ενιαία περιπατητική διαδρομή που θα συνδέει το πρώτο με το δεύτερο τμήμα. Θα παραδώσουμε επίσης ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα τοίχο αναρρίχησης και χώρους για να δεχτούν πράσινο και λουλούδια.  Ολόκληρος ο χώρος θα περιλαμβάνει αποχετευτική υποδομή καθώς και υποδομή για αυτόματο πότισμα στους χώρους πρασίνου».  

•    Η μεγάλη έκπτωση

Η έκπτωση της τάξεως του 56%, μπορεί και να σημαίνει έκπτωση σε ποιότητα κατασκευής; ρωτήσαμε τον ανάδοχο του έργου: «Είναι μια μορφή μοντέρνας χορηγίας που κάνουν οι εργολάβοι τα τελευταία χρόνια, με τα πολύ μεγάλα ποσοστά έκπτωσης. Στην ουσία φτιάχνουν δωρεάν τα έργα. Η ποιότητα της δουλειάς είναι αδιαπραγμάτευτη. Κάνουμε οικονομική έκπτωση αλλά στην δουλειά μας δεν μπορούμε να κάνουμε» απάντησε ο κ. Γ. Αναστασίου.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή