Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η πρώτη «παράνομη» μετά τις Πρέσπες ομιλία στα Τρίκαλα!

Ελάχιστες ώρες μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο πλήθος Τρικαλινών βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μουσείο Τσιτσάνη προκειμένου να παρακολουθήσει την ομιλία του ερευνητή, μαθηματικού και συγγραφέα κ. Νίκου Λυγερού, κυρίως για το τι μέλει γενέσθαι όσον αφορά συνέχιση της αντίθεσης και  αντίστασης του ελληνικού λαού στην μαύρη αυτή σελίδα της πατρίδας μας.

Ο κ. Λυγερός δεν «μάσησε» τα λόγια του. Δήλωσε από την αρχή της ομιλίας του ότι στόχος μας εξακολουθεί να είναι η ακύρωση του προσύμφωνου των Πρεσπών και ότι παρά την σημερινή της κύρωση από τους κυβερνητικούς βουλευτές και τους παρατρεχάμενους, τα «όπλα» για την ακύρωσή της από τον ελληνικό λαό εξακολουθούν να είναι ισχυρά.

Τόνισε πάντως προκαταβολικά ότι σύμφωνα με την εν λόγω συμφωνία όλοι οι παρευρισκόμενοι είναι «παράνομοι», ενώ και ο ίδιος πραγματοποιεί την πρώτη του «παράνομη» ομιλία, προσθέτοντας ότι «πολύ χαίρομαι»!

Αφού ανέφερε ότι η σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή ήταν αναμενόμενη, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα επιχείρημα που να συνηγορεί υπέρ της συμφωνίας. Και μόνο ότι στον εθνικό ύμνο των Σκοπίων η λέξη «Μακεδονία» αναφέρεται τέσσερις (4) φορές (και ο ποίος φυσικά δεν αλλάζει) δείχνει το μέγεθος της εθνικής μειοδοσίας στο οποία προχώρησε η κυβέρνηση του Σύριζα.

Συνέχισε επί 2ωρο την κατά άρθρο ανάλυση της κατάπτυστης αυτής συμφωνίας, ενώ αναφέρθηκε και στον αλβανικό παράγοντα που με αντάλλαγμα την θέσπιση της ξεχωριστής εθνότητάς του στο κράτος των Σκοπίων την στήριξε.

Ισχυρά «όπλα» για την ακύρωσή της ο κ. Λυγερός ανέφερε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι η Ελληνική Βουλή ψήφισε χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει το τροποποιημένο Σύνταγμα των Σκοπίων, καθώς επίσης ότι ο Πρόεδρος του γειτονικού κράτους δεν την έχει υπογράψει.

Εξέφρασε τέλος την βεβαιότητά του ότι ο ελληνικός λαός συνεχίζοντας τον αγώνα του θα βγει νικητής και σε λίγους μήνες θα έχει βάλει τις βάσεις για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή