Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η συμβολή του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας

Μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ για τους Πρόσφυγες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Ήταν μία ακόμη καλλιτεχνική εκδήλωση με έντονο ανθρωπιστικό χαρακτήρα, από την οποία δεν θα μπορούσε να λείψει το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.

Ο λόγος για το μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ με τίτλο «Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιείται για 4η χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Β/Βάθμια Εκπαίδευση Καρδίτσας.

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου και είχε μεγάλη συμμετοχή μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια της Καρδίτσας.

Οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Νεφέλη Παπαλίτσα, Ελισάβετ Ρίτσιου, Έλλη Σταυρακίδου, Γλυκερία Τσίπρα, Ραφαηλία Χατζή με την καθηγήτριά τους Μαρία Καλογήρου Μαθηματικό, απήγγειλαν το ποίημα «Home» της Κενυάτισσας ποιήτριας Ουαρσάν Σάιρ με μουσική υπόκρουση ενώ συγχρόνως παρουσίασαν μικρό θεατρικό δρώμενο με την εμψύχωση της θεατροπαιδαγωγού Αντονέλλας Χήρα.

Η στόχευση όπως καταδεικνύει και ο τίτλος του προγράμματος, ήταν η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα διαφορετικότητας και της αποδοχής της, πολιτισμικών διαφορών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, δεν γνωρίζει σύνορα με αποτέλεσμα ο καθένας άνθρωπος, ειδικά όσοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, να είναι ένα υποψήφιο θύμα οποιασδήποτε μορφής βίας. Και οι μαθητές, ως αυριανοί πολίτες του κόσμου είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για να μεταφέρουν με τα λόγια και τις πράξεις τους την επιθυμία και τη θέλησή τους για έναν κόσμο ειρηνικό και λιγότερο βίαιο.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή