Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων τολμά και πρωτοπορεί

Ήταν όλοι τους υπέροχοι! Τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων, ο μαέστρος της  Δημήτρης Κτιστάκης, ο γνωστός καλλιτέχνης Γιώργος Γάκης και το  κλασικό μελωδικό rock συγκρότημά του Troublemakers.

Το προαύλιο του Μουσείου Τσιτσάνη, ένα βήμα από τις όχθες του Ληθαίου ποταμού, που άλλοτε υπήρξε ο προαύλιος χώρος  των Φυλακών Τρικάλων, έζησε χθες βράδυ, 23 Ιουνίου, ιστορικές για την μουσική πόλη των Τρικάλων… μουσικές στιγμές, με «μάρτυρες» ένα πολυπληθές ακροατήριο.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων (Σ.Ο.Ν.Τ) – με αφορμή την λήξη της χρονικής περιόδου 2018-2019 –  εκτελέστηκαν έργα κλασικής μουσικής των Φραντς Γιόζεφ Χάυντν (Συμφωνία των παιδιών – 1ο μέρος Allegro), Φραντς Σούμπερτ (5ο Βάλς) και Ζωρζ Μπιζέ (L'Arlesienne Suite No.1 'Carillon').

Στο δεύτερο μέρος, η μόλις 5 ετών Σ.Ο.Ν.Τ – δημιούργημα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων –  κάνοντας ένα πρωτοποριακό βήμα ανοιχτότητας, συνέπραξε με τους Troublemakers και με τον Γιώργο Γάκη στην φωνή, έδωσε ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα των Τρικάλων μουσικό αποτέλεσμα, στο οποίο  συνδυάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, η rock  μουσική με κλασικά ακούσματα.

Στην συναυλία ακούστηκαν κάποια από τα δημοφιλή κλασικά rock «διαμάντια»: The show must go on, των Queen – It’s my life, του Bon Jovi – Dream on και I don’t wanna miss a thing, των Aerosmith – Live and let die, των Guns ‘n’ Roses – Still of the night, των Whitesnake – Soldier of Fortune, των  Deep Purple – Eleanor Rigby, των Beatles και Hurricane 2000, των Scorpions.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων εμφανίστηκε με 28 από τα 45 μέλη που την αποτελούν. Την ενορχήστρωση των rock μουσικών κομματιών, έκανε ο Παναγιώτης Βούλγαρης. Την σύμπραξη της Σ.Ο.Ν.Τ με τους Troublemakers, διεύθυνε ο Δημήτρης Κτιστάκης. 

Ο Γιώργος Γάκης και οι Troublemakers, έχουν συμπράξει στο παρελθόν με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννίνων και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. 
Η συναυλία ήταν ενταγμένη στα πλαίσια της Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης του Δήμου Τρικκαίων για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.
 

  •   Δήλωση του προέδρου Συλλόγου Φίλων Μουσικής  Τρικάλων
     

Ο κ. Χάρης Αθανασόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων, δήλωσε στο trikalanews.gr για την πρωτοβουλία της  συναυλίας της Σ.Ο.Ν.Τ : «Τελείωσε επιτυχώς ακόμη μια χρονιά. 8 χρόνια για τον Σύλλογο και 5 χρόνια για την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων. Ελπίζουμε ότι του χρόνου θα είμαστε ακόμη καλύτεροι. Τα Τρίκαλα χρειάζονται αυτό που κάνουμε και είμαστε πολύ υπερήφανοι. Συνήθως δίνουμε συναυλίες κλασσικής μουσικής, αυτή τη φορά – και τα παιδιά το ήθελαν πάρα πολύ – είπαμε να κάνουμε ένα μίγμα κλασικής και ροκ μουσικής και νομίζω ότι το αποτέλεσμα, άξιζε. Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων έκανε την πρόταση στον Γιώργο Γάκη και με την συνεργασία του Μουσείου Τσιτσάνη καταφέραμε αυτή την σύμπραξη».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή