Ηλίας Βλαχογιάννης: Η Πατρίδα μας δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς

Στην εισήγησή του, ο πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης στο Συνέδριο των Συνταξιούχων Αστυνομικών Αττικής, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η Νέα Δημοκρατία, όπως έκανε πάντα, περιβάλλει με την αγάπη και στήριξή της το εν ενεργεία και αποστρατεία προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Γνωρίζει τις δύσκολες συνθήκες εργασίας σας και εκτιμά την προσφορά σας στην Πατρίδα και την Ελληνική κοινωνία.

Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, η Νέα Δημοκρατία το 2014 – με τροπολογία που κατέθεσα μαζί με άλλους 4 βουλευτές- χορήγησε το 50 τοις εκατό των οφειλομένων από την απόφαση του ΣτΕ και υπήρξε δέσμευση για χορήγησή και του υπολοίπου ποσού, κάτι που δεν έπραξε η κυβέρνησή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αν και προεκλογικά το είχε κάνει σημαία της.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για τη χορήγηση του υπολοίπου ποσού της απόφασης του ΣτΕ, όταν γίνουμε κυβέρνηση.

Δυστυχώς η παρούσα κυβέρνηση ψήφισε ένα κατ ευφημισμό νέο μισθολόγιο, που μειώνει τις αποδοχές του προσωπικού των Ενόπλων δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, θεσμοθετεί «προσωπικές διαφορές», κάτι που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερες μελλοντικές περικοπές αποδοχών.

Το ακόμη χειρότερο, αποδέσμευσε τις συντάξιμε αποδοχές από τον εν ενεργεία μισθό. Αυτό σημαίνει δραματική μείωση των μελλοντικών συντάξεων.

Ακόμη μετέθεσε για μετά το 2022,τις όποιες αυξήσεις των συντάξεων, σε συνάρτηση με την αύξηση του ΑΕΠ και τον δείκτη τιμών καταναλωτή.

Αν συνυπολογίσουμε και τις περικοπές που έρχονται στις συντάξεις το 19 από τον «επανυπολογισμό Κατρούγκαλου», συν την κατάργηση της οικογενειακής παροχής, συν την κατάργηση της έκπτωσης 1,5 τοις εκατό από την προκαταβολή του φόρου, συν τη μείωση του αφορολόγητου, καταλαβαίνετε που σας οδηγεί αυτή η κυβέρνησή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Φίλες και φίλοι, επειδή γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά, σας καλώ να μας εμπιστευθείτε.

Η Πατρίδα μας δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς. Χρειάζεται μια σοβαροί και υπεύθυνη, που θα αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας. Που θα σκύψει στα προβλήματα σας. Που θα ξαναδώσει ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Κάτι που μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης ,μπορούν να εγγυηθούν.

Ευχαριστώ πολύ.

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή