Ηλίας Βλαχογιάννης: Οι Κυβερνητικές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης

Οι αλλεπάλληλες επιθέσεις Κυβερνητικών στελεχών κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης, είναι φυσικό να προκαλούν μεγάλη ανησυχία στην κοινή γνώμη .

Η Δικαιοσύνη είναι το αποκούμπι αυτού που αισθάνεται ότι αδικείται. Προσφεύγει σε αυτή «για να βρει το δίκιο του», όπως λέει ο απλός πολίτης.

Η λειτουργική και διοικητική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, είναι «εκ των ών ουκ άνευ» για την Δημοκρατία. Όλοι έχουμε  υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία της και το κύρος της. Πρωτίστως, αυτό αφορά τους λειτουργούς της και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι  θα πρέπει να δίνουν το  καλό παράδειγμα. Και βέβαια τέτοια παραδείγματα  δεν δίνουν ο νυν Υπουργός Δικαιοσύνης και η μέχρι  πρότινος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, οι οποίοι κατά  τρόπο  άκομψο και αντιθεσμικό, παρενέβησαν με αφορμή μια απόφαση που κατά αυτούς δεν ήταν η…. πρέπουσα….

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι έλεγαν «σκληρός ο Νόμος, αλλά  Νόμος» και οι Νόμοι ψηφίζονται  για να εφαρμόζονται κατά πάντων και όχι κατά περίπτωση. Εάν θεωρούν τον Νόμο σκληρό  ή άδικο, δεν έχουν παρά να τον αλλάξουν.
Και οι Νόμοι, καταργούνται με Νόμους.

Βέβαια, η τελευταία απόφαση του 5μελους Εφετείου, είναι το …κερασάκι  στην τούρτα μιας σειράς επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών -μη εξαιρουμένου του ίδιου του Πρωθυπουργού -κατά της Δικαιοσύνης.  Είτε  γιατί πίστευαν ότι μπορούσαν να την χειραγωγήσουν, είτε γιατί τους βολεύει για… αποπροσανατολισμό και αντιπερισπασμό. Κάτι που όπως είναι φυσικό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστικών  Ενώσεων των Δικαστικών Λειτουργών, αλλά και των Δικηγορικών Συλλόγων.

Η αλαζονεία της εξουσίας, η έπαρση και η οίηση πολλών Κυβερνητικών στελεχών, οδηγούν την κυβέρνηση σε επικίνδυνους ατραπούς. Κάτι επικίνδυνο για τους Δημοκρατικούς θεσμούς.
Οι «νουνεχείς» εντός των κυβερνητικών τειχών και οι πολλοί εκτός αυτών ,έχουν υποχρέωση και καθήκον να τους συνετίσουν. Όσο αυτό είναι εφικτό. Η χώρα αντιμετωπίζει ένα σωρό εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα, δεν έχει την πολυτέλεια μιας ακόμη θεσμικής κρίσης.

Ηλίας Βλαχογιάννης
Πρώην Νομάρχης και πρώην Βουλευτής Τρικάλων
Συντονιστής Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή