Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hλίας Καραμάνος: Γιατί δεν θα λειτουργήσει το παγοδρόμιο στον Δήμο Φαρκαδόνας

Τι αναφέρει ο Αντιδήμαρχος για το «πάγωμα» της διαδικασίας εγκατάστασης  παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας.

Σε ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Φαρκαδόνας Ηλία Καραμάνου, αναφέρονται τα εξής:

«Δεν περιλαμβάνεται στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες και έτσι δεν μπορεί να εκδοθεί η σχετική άδεια. Και ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων (αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου-παρά τις 5 αρνητικές ψήφους σε σύνολο 14 παρόντων- ψηφίστηκε η αναμόρφωση) προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εγκατάσταση και η λειτουργία  του παγοδρόμιου  στη πλατεία της Φαρκαδόνας, προέκυψε πρόβλημα σχετικό με την έκδοση της άδειας λειτουργίας του. Και αυτό γιατί η σχετική νομοθεσία που έχει να κάνει με τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε κοινόχρηστους χώρους, δεν προβλέπει την άδεια για την δημιουργία παγοδρομίου.

Συνεπώς, ο οποιοσδήποτε ιδιώτης στον οποίο θα αναθέταμε την εγκατάσταση του παγοδρομίου δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει την αδειοδότηση  του παγοδρομίου,  που θα του έδινε το «πράσινο» φως για την νόμιμη λειτουργία του, από τη στιγμή που δεν προβλέπεται η κατασκευή του στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο. «Για εμάς στο Δήμο Φαρκαδόνας, αλλά και σε κάθε Δήμο, προέχει η ασφάλεια των παιδιών και από τη στιγμή που δεν μπορεί να δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η σχετική άδεια το παγοδρόμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Ίσως σε παλαιότερες εποχές θα μπορούσε να αδειοδοτηθεί και να λειτουργήσει ένα παγοδρόμιο σε μια πλατεία, αφού τότε οι άδειες που δινόταν αντιμετώπιζαν τα παγοδρόμια ως λούνα παρκ. Ωστόσο, η νομοθεσία πλέον έγινε πολύ πιο αυστηρή, αφού κατά καιρούς έχουν γίνει ορισμένα ατυχήματα, κάποια από αυτά πολύ σοβαρά.

Συνεπώς οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Δήμος κατά τη διάρκεια των φετινών γιορτών, αφού είναι αδύνατη η λειτουργία του παγοδρομίου, θα περιέχουν το στολισμό της πλατείας και την τοποθέτηση της φάτνης με τα ομοιώματα, τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου, διοργάνωση γουρουνοχαράς με ζωντανή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα, προσφορά δώρων και γλυκών στα παιδιά του Δήμου από τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και μουσικοχορευτική εκδήλωση με παράθεση γεύματος στα μέλη των δυο ΚΑΠΗ του Δήμου Φαρκαδόνας».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή