Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ημέρα Γλωσσών στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Με πρωτοβουλία των καθηγητριών ξένων γλωσσών του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων οργανώθηκε εκδήλωση για τους μαθητές/τριες του σχολείου για να γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Η Ημέρα καθιερώθηκε από το Συμβούλιο  της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, και  γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου από το 2001.

Σε όλη την Ευρώπη, 800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι που εκπροσωπούνται στα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ενθαρρύνονται να μάθουν περισσότερες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, στο σχολείο ή εκτός σχολείου.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης,  έχοντας πεισθεί ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για επίτευξη μεγαλύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας, προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη. 

Στο πλαίσιο αυτής της μέρας,  οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων ενθαρρύνθηκαν, από τις  καθηγήτριες ξένων γλωσσών του σχολείου, στα εξής:

  • να δημιουργήσουν ζωγραφιές,
  •  να γράψουν φράσεις σε πολλές γλώσσες,
  • να πουν καθημερινές φράσεις σε πολλές γλώσσες
  • να μαγνητοσκοπήσουν την προσπάθειά τους   και τέλος
  •  να μάθουν να δίνουν  προτεραιότητα στην μελέτη γλωσσών και να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις υπάρχουσες γλωσσικές τους δεξιότητες.

Το σχολείο ευχαριστεί πολύ τις καθηγήτριες του σχολείου κ. κ. Αναγνωστοπούλου Ελένη, Αναστασιάδου Ελένη, Καμπόση Μαρία και Μαλούτα Γαλάτεια  για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές/τριες  αφενός να συμμετάσχουν σε μια καινοτόμο  διαδικασία προσέγγισης της γνώσης και αφετέρου  να αναπτύξουν νέες  δεξιότητες

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή