Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ημι-πεζοδρομείται η οδός 25ης Μαρτίου

Την απόφαση για την μετατροπή οδού 25ης Μαρτίου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας (από την οδό Νικοτσάρα έως την Πλατεία Πολυτεχνείου) έλαβε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων.

Συγκεκριμένα, αρχικά το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων και του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων για τη υλοποίηση το έργου: «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τρικκαίων» και τον ορισμό της ομάδας έργου για την υλοποίησή του, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Ε.Π.  «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Επιπλέον εγκρίθηκε το έργο της αναβάθμισης του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης των Τρικάλων και μετατροπή της οδού 25ης Μαρτίου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας (από την οδό Νικοτσάρα έως την Πλατεία Πολυτεχνείου) με παράλληλη αναμόρφωση της πλατείας ΟΤΕ.

Η μερική αποκατάσταση των υφιστάμενων πεζοδρόμων περιοχής Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου.

Η αποξήλωση στύλων φωτισμού στο ιστορικό εμπορικό κέντρο.

Η φιλοτέχνηση και τοποθέτηση γλυπτών αγαλμάτων για την αισθητική αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης των Τρικάλων» και στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό για τη φιλοτέχνηση τριών υπαίθριων γλυπτών των Τρικαλινών δημιουργών: Β. Τσιτσάνη, Απ. Καλδάρα και Κ. Βίρβου.

Η προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας που περιλαμβάνει: «Αναβάθμιση Δημοσίου Χώρου», 2: «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης» και 3: «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας.

Οι προϋπολογισμοί των παραπάνω έργων είναι:

1: «Αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης των Τρικάλων και μετατροπή της οδού 25ης Μαρτίου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας» προϋπολογισμού 723.000 €.

2: «Φιλοτέχνηση και τοποθέτηση γλυπτών αγαλμάτων για την αισθητική αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης των Τρικάλων» προϋπολογισμού 80.000 €.

3: «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας» προϋπολογισμού 697.000 €.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή