Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η 1η Μαθητική συναυλία στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Το Σύνολο τζαζ σήμερα στην κεντρική πλατεία στις 8.00 μ.μ.

Τα πρώτα ψήγματα jazz μουσικής (προάγγελος του ιδιώματος της jazz) είναι το ragtime που πρωτοεμφανίζεται στα saloon της Αμερικής στα τέλη του 19ου αιώνα.

Στον Ελλαδικό χώρο η jazz έφτασε μόλις τη δεκαετία του 30 από τους συνθέτες της λεγόμενης ελαφράς μουσικής της εποχής του μεσοπολέμου. Αττίκ, Κώστας Γιαννίδης και Μιχάλης Σουγιούλ είναι οι πρώτοι Έλληνες τραγουδοποιοί που εμφανίζουν δειλά δειλά κάποια στοιχεία jazz στα τραγούδια τους.

Με δεδομένο λοιπόν πως στην Ελλάδα η μουσική αυτή δεν έχει ούτε 100 χρόνια ζωής, ο άμεσος στόχος της λειτουργίας ενός jazz εργαστηρίου στο Μουσικό Σχολείο είναι να φέρει τους μαθητές σε επαφή με ένα μουσικό είδος που στη χώρα μας έχει μικρή απήχηση και περιορισμένο κοινό.

Η ορχήστρα jazz του μουσικού σχολείου Καρδίτσας ιδρύθηκε το 2012. Μέσα από τη συμμετοχή τους στις πρόβες οι μαθητές γνωρίζουν τον ξεχωριστό κόσμο μιας μουσικής ιδιαίτερης. Έρχονται σε επαφή με την πλούσια αρμονία και τους αφροαμερικανικούς ρυθμούς της jazz και της latin.

Μαθαίνουν πως να λειτουργούν ως ομάδα, πράγμα απολύτως απαραίτητο σε ένα ορχηστρικό σύνολο και φυσικά συλλέγουν πολύτιμες εμπειρίες και αναμνήσεις από τις ζωντανές τους εμφανίσεις σε συναυλίες και φεστιβάλ.

Το σύνολο τζαζ του μουσικού σχολείου Καρδίτσας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που ξεκινάει με ρετρό jazz standards, συνεχίζει στο ρυθμό της soul – funk και, περνώντας από τη folk – jazz της άπω ανατολής, καταλήγει στη rock του Billy Joel. Υπεύθυνος του συνόλου είναι ο κ. Λάππας Νότης.

Νωρίτερα, στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η 1η μαθητική συναυλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου του Μουσικού Σχολείου.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά συναυλιών, όπου, οι μικροί σολίστες, θα παρουσιάσουν το έργα τα οποία μελέτησαν μαζί με τους καθηγητές τους στο μάθημα των ατομικών μουσικών οργάνων.

Σήμερα Δευτέρα ξεκινούν οι τάξεις σαξοφώνου (καθηγητές: Μουστάκα Δήμητρα και Φυσέκης Αθανάσιος) και κιθάρας (καθηγήτρια: Σταμπασίδη Κωνσταντίνα) ενώ ακολουθούν παρόμοιες συναυλίες για την περίοδο πριν το Πάσχα την Πέμπτη 14/4, το Σάββατο 16/4 και την Κυριακή 17/4.

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα τηρηθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ για τον κλειστό χώρο η είσοδος θα πραγματοποιηθεί με αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή