Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η 28η Οκτωβρίου στο 2ο ΓΕΛ Τρικάλων

Μια σχολική γιορτή, σύμφωνα με τους όρους της παιδαγωγικής, είναι πετυχημένη όταν επιτρέπει την κοινότητα (μαθητές και εκπαιδευτικούς) να συμμετέχουν σε ένα γεγονός που συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια και συγκρότηση των μαθητών
Και πως να μην συμμετέχουν οι μαθητές σε μια γιορτή που έχει ομιλητή έναν εξαιρετικό μελετητή και γνώστη της τοπικής ιστορίας, όπως είναι ο κ. Δημήτρης Κωνσταντινίδης συνταξιούχος εκπαιδευτικός και συγγραφέας βιβλίων που αφορούν το έπος του Σαράντα στην περιοχή μας και συγκεκριμένα “Επιχείρηση Πάνθηρας” και “Τα Τρίκαλα στα χρόνια της κατοχής”;
Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Ήταν και ο τρόπος της ομιλίας. Απλός, κατανοητός, με επίγνωση του πως προσεγγίζονται οι μαθητές και μια επιλογή των γεγονότων εκείνων που πραγματικά άγγιξαν τους μαθητές. Δεν είναι τυχαίο ότι μαθητής από την Κουτσούφλιανη αναγνώρισε σε μία από τις φωτογραφίες του κ. Κωνσταντινίδη γεγονότα που αφορούσαν και τη γιαγιά του.
Καλέσαμε τον Κ. Κωνσταντινίδη στο σχολείο μας έπειτα από πρόταση του κ. Μανώλη Αποστολάκη και φέραμε ένα κομμάτι της τοπικής ιστορίας στο αμφιθέατρο του σχολείου μας. Το ενδιαφέρον των μαθητών φάνηκε και από το γεγονός ότι αν και ανήσυχοι πριν την προβολή των διαφανειών και την ομιλία κατά τη διάρκεια της παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον όπως και αρκετοί συνάδελφοι που για πρώτη φορά άκουγαν για μερικά από τα γεγονότα που συνέβησαν τις πρώτες μέρες του 40 στην πόλη μας.
Στο τέλος της γιορτής και σε ένα συγκινητικό κλίμα απονεμήθηκε στον κ. Κωνσταντινίδη μια τιμητική πλακέτα από την Διευθύντρια του σχολείου που κι εκείνος φοίτησε κάποτε ως ένδειξη ευχαριστηρίων για τη συνεισφορά του στη μελέτη της ιστορίας του τόπου μας.
Κ. Κωνσταντινίδη σας ευχαριστούμε που ήρθατε στο σχολείο μας.
Σας ευχαριστούμε που μελετάτε και διαχέετε την ιστορία του τόπου μας.
Αγλαΐα Βούζα
φιλόλογος

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή