Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η 36χρονη έγκυος με κορωνοϊό ανταποκρίνεται θετικά στην προσπάθεια αποβολής του χορηγούμενου οξυγόνου

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Βενιζελείου» Νοσοκομείου Ηρακλείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 36χρονη έγκυος που νοσεί με κορωνοϊό και έχει διασωληνωθεί από τις 28 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επόμενα 24ωρα κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμα για την πορεία της υγείας της 36χρονης, η οποία βρίσκεται στην 26η εβδομάδα κύησης.

«Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Μιλώντας και με τους γιατρούς την Κυριακή μου ανέφεραν ότι είναι μια πολύ δύσκολη διαχείριση, ένα εξαιρετικά δύσκολο περιστατικό. Αναμένουμε, τα επόμενα 24ωρα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για τη ζωή της γυναίκας», ανέφερε η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

Ωστόσο, οι εντατικολόγοι έχουν ξεκινήσει ήδη από χθες, Δευτέρα, την προσπάθεια ελάττωσης του χορηγούμενου οξυγόνου και η 36χρονη ανταποκρίνεται θετικά.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα και μετά από ιατρικό συμβούλιο είχε αποφασιστεί να προχωρήσει καισαρική τομή που θεωρητικά θα μπορούσε να βοηθήσει έγκυο και έμβρυο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή