Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Αχίλλειος πτέρνα

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

O μεγάλος ποιητής ο Όμηρος (9ος αιώνας π.Χ), αναφέρει στην Ιλιάδα πως ο πρωταγωνιστής των Τρωϊκού πολέμου, Αχιλλέας σκοτώνεται από τον Πάρη, αφού το βέλος τον βρήκε στην πτέρνα του ποδιού του.

Η Θεά Νηρηϊδα, όταν βουτούσε τον ήρωα στα νερά «της Στηγός», για να τον κάνει αθάνατο, έκανε ένα λάθος.

Τον έπιανε από την πτέρνα και σ’ αυτό το σημείο δεν μπήκε το νερό και έτσι αυτό ήταν το μοναδικό τρωτό σημείο.

Εάν αυτή την μυθολογική Ιστορία την δούμε λίγο με πολιτικό μάτι και προσπαθήσουμε να διαπιστώσουμε την «Αχίλλειο πτέρνα» της πολιτικής μας ζωής θα κάνουμε αρκετές διαπιστώσεις.

Μία από αυτές είναι η έλλειψη ικανού πολιτικού προσωπικού, που θα ξεφύγει από τα προσωπικά του συμφέροντα και θα υπηρετήσει τα συμφέροντα του ΛΑΟΥ.

Η έλλειψη αυτή οδηγεί, το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, σε λαϊκισμό και σε ψεύτικες, υποσχέσεις.

Έτσι στήνεται το φάσμα της Διαπλοκής και της Διαφθοράς και έχουμε μια σειρά από Ικανούς και Διεφθαρμένους, που μας κυβερνούν.

Τον Συνταξιοδοτικό νόμο του Κατρούγκαλου, που κατέστρεψε τους Εργαζομένους, τον έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. παρά την υπόσχεση, πως θα τον ανέτρεπε, τον τήρησε εις το ακέραιο.

Την προδοτική συμφωνια των Πρεσπών την έστησε ο Τσίπρας, με γιορτές και με … νταούλια. Όμως, ο Μητσοτάκης, που έλεγε πως θα έκανε αγώνα για να την καταργήσει, την άφησε… άθικτη.

Μ’ αυτά και πολλά άλλα, φτάσαμε σ’ ένα τοξικό κλίμα αντιπαράθεσης, χωρίς να έχουν ακόμα προκηρυχθεί οι πρόωρες Εκλογές.

Έτσι πολιτικοί δηλώνουν άγνοια για απαράδεκτες πράξεις, που έγιναν επί θητείας τους.

Ο Μητσοτάκης δεν γνώριζε το βρώμικο παιχνίδι των υποκλοπών της Ε.Υ.Π., αν και ήταν ο κατ΄εξοχήν υπεύθυνος.

Ο Θεοδωρικάκος, της ΚΝΕ, μας λέγει πως δεν υπάρχει εγκληματικότητα, ενώ καθημερινά έχουμε σκοτωμούς από Μαφίες, θανάτους γυναικών, από τους συζύγους ή τους συντρόφους και πρωτοφανή παιδική εκληματικότητα.

Ο Γεωργιάδης δεν βλέπει καμία Ακρίβεια, την στιγμή που η Αισχροκέρδεια καταστρέφει την κοινωνία.

Παρά ταύτα θέλουν να μας ξανακυβερνήσουν και μάλιστα με απόλυτη αυτοδυναμία, φυσικά Αυταρχικά και Αντιδημοκρατικά.

Μέσα σ’ ένα «σάπιο» κλίμα με διαφθορά με αισχροκέρδεια στην ενέργεια, η Βενζίνη αγγίζει τα δύο Ευρώ, με εύνοια προς τους Ολιγάρχες και τα κομματικά τρωκτικά, με έλλειψη στον οικονομικό προγραμματισμό, με έλλειψη ικανού πολιτικού προσωπικού, πορευόμαστε σε εκλογική αναμέτηρηση με δύο ομάδες, τους Διεφθαρμένους και τους Ανίκανους.

Ο Μητσοτάκης, νιώθοντας να βουλιάζει το χώμα κάτω από τα πόδια του και αφού παραγκώνισε την Δεξιά Παράταξη και έφερε στην Ν.Δ., σε κυβερνητικές θέσεις, όλα τα απολιθώματα του

Σημιτικού ΠΑΣΟΚ και τους ΛΟΑΤΚΙ, τώρα κάνει κινήσεις απελπισίας.

Έχασε οριστικά, την Δεξιά ψήφο. Φέρνει στο προσκήνιο τον Καρατζαφέρη, που του έλεγαν ακροδεξιό, όταν έκανε το ΛΑ.ΟΣ, για να σταματήσει την άνοδο του Βελόπουλου και ρίχνει την ευθύνη, για την λειτουργία του πολιτεύματος, στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να κλείσει το θέμα Κασιδιάρη.

Ό,τι και να κάνει, ενώ χτυπιέται σαν χταπόδι στην παραλία, οι Δεξιοί, που τον έφεραν στην εξουσία το 2019 και τους πρόδωσε, τον εγκατέλειψαν δια παντός.

Με τις καταστροφικές επιλογές ο Μητσοτάκης έδωσε το δικαίωμα να μιλάει ο Τσίπρας για «Δημοκρατία ή Μητσοτάκη».

Ο Δρόμος προς την εξουσία και για τους δύο είναι κλειστός.

Τόσο ο Μητσοτάκης όσο και ο Τσίπρας, εάν είχαν λίγη τσίπα πάνω τους, θα πρεπε να εγκαταλείψουν την Αρχηγία και να την παραδώσουν σε άλλους πολιτικούς, που δεν ευθύνονται και τόσο πολύ για την Διαφθορά, την Διαπλοκή, την Ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς και την διάλυση της Παιδείας και της Υγείας.

Όλα αυτά είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Καλό είναι να φύγουν προ των Εκλογών με το κεφάλι ψηλά, παρά να φύγουν μετά τις Εκλογές με το κεφάλι σκημένο.

Ο δρόμος προς την Αλλαγή έχει ανοίξει για όλους. Μακάρι να κλείσει και ο κύκλος της επαίσχυντης Οικογενειακρατίας και των «Νταβατζήδων» και να γίνει ο … ουρανός «πιο γαλανός».

Σημά – κοντά είναι τα Γιάννενα, όπως λέγει μια λαϊκή παροιμία.

Σε λίγο θα τους κρίνει όλους η κάλπη.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή