Η αλήθεια για το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Εδώ και μερικά χρόνια πολλοί συμπολίτες μας καταχωρούσαν στα τοπικά Μ.Μ.Ε. τις ανησυχίες τους, για την πορεία των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Παρά ταύτα, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ διέψευδαν τα πάντα και υμνολογούσαν την υποτιθέμενη εύρρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και την πρωτοφανή… ανάπτυξή του.

Ταυτόχρονα οι καταγγελίες κατά της Διοίκησης από Ιατρικές και Νοσηλευτικές οργανώσεις, από Δ/ ντες Κλινικών, από Γιατρούς, από κόμματα, Νοσηλευτικές από πολιτικούς και από πολίτες έπαιρναν την μορφή … χιονοστιβάδας.

Την στιγμή που το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό φυλλορροούσε και οι κλινικές υπολειτουργούσαν, το Νοσοκομείο λειτουργούσε εξ αιτίας της μεγάλης προσπάθειας όσων έμειναν πιστοί «τοις κείνων ρήμασι» δηλ. το προσωπικό του Ιδρύματος.

Τα στελέχη του Σύριζα, γενικά, έκαναν επικοινωνιακή πολιτική, αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες από τα μεγάλα προβλήματα του Ιδρύματος. Τους ενδιέφερε μόνο η Εξουσία και η νομή αυτής.

Καταξιωμένοι και έμπειροι ιατροί έφευγαν από το Νοσοκομείο. Αξιόλογοι επιστήμονες με εξιδικεύσεις, με προϋπορεσία σε κορυφαία Νοσοκομεία της Ευρώπης και με μια… αγκαλιά Μεταπτυχιακούς τίτλους και υποτροφίες, κρίνονταν… ακατάλληλοι για να πάρουν μια θέση.

Ταυτόχρονα, όμως, ο τελευταίος όροφος του Γ.Ν.Τρικάλων μεταβάλλονταν σε χοροδιδασκαλέιο. Οι πολιτικές συγκεντρώσεις έδιναν και έπαιρναν (περίπτωση Κούνεβα…) και η παλαιά πτέρυγα ανακαινίζονταν και με χρήματα των εργαζομένων, αφού τοποθετήθηκε, φυσικά, αναμνηστική πλάκα, με το όνομα του Διοικητή του Νοσοκομείου..!

Οι Συριζαίοι ενδιαφέρονταν να λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα. Να βολέψουν «παιδιά και γυναίκες», πάντοτε υπό τις … ευλογίες πολλών εκπροσώπων τις 4ης Εξουσίας και του Παύλου Πολάκη…!

Τώρα, που το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής είναι γεγονός, όλοι τους… κλαίνε και ρίχνουν τα βάρη στην τριών μηνών κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεχνώντας, όμως πως ακόμη και σήμερα όλες οι Διοικήσεις του Νοσοκομείου είναι στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής ήταν αναμενόμενο και δεν έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία». Έτσι έκλεισε η Ω.Ρ.Λ. Έγινε προβληματική η πνευμονολογική και η Ουρολογική. Έφυγε η μοναδική δερματολόγος και σχεδόν υπολειτουργεί η ψυχιατρική.

Αντί να προσλάβουν Γιατρούς «Πρώτης Γραμμής» προσελάμβαναν ημετέρους με «Εξωτικές Ειδικεύσεις» και έφτιαχναν θέσεις για Αγγειοχειρουργό, για Νευροχειρουργό, για Θωρακοχειρουργό και για Πλαστικό χειρουργό, που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες των Επαρχιακών Νοσοκομείων.

Το πιο τραγικό θα’ναι το να κλείσει η Β’ Παθολογική Κλινική, που μαζί με την Α’ κρατούσαν το μεγάλο βάρος του Νοσοκομείου.

Όλα αυτά έγιναν την τελευταία πενταετία, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ, όταν στο τιμόνι του Υπουργείου Υγείας ήταν Υπουργοί οι Ξανθός και Πολάκης και όταν στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων ήταν στελέχη δικά τους.

Τώρα χύνουν όλοι τους «κροκοδείλια δάκρυα» και κατηγορούν την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Είναι πολύ αργά για…. Δάκρυα, σύντροφοι του Σύριζα…! Εσείς διαλύσατε τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία.

Αυτή είναι η αλήθεια για την τραγική θέση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή