Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Ανάσταση στην Πύλη

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στην Πύλη, όπου στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης τελέστηκε η Αναστάσιμος Ακολουθία παρουσία εκατοντάδων πιστών, του Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα, συνοδευόμενου από τους συνεργάτες του στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Αντιδήμαρχο Υγείας Χαρά Καλιώρα, τον δημοτικό Σύμβουλο Άρη Τζάνη και τον Πρόεδρο του της Τ.Κ. Πύλης Βασίλειο Κανέλα.

Το άγιο Φώς το προσκόμισε ο Αρχιμανδρίτης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Προκοπίου Διονύσιος Κλάδης, παραδίδοντάς το στον Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλης Δημήτριο Κατσαρό εντός του Ναού.

Όταν εξήλθε έμπροσθεν της Ωραίας Πύλης στις 12.00 ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δημήτριος Κατσαρός, ψάλλοντας το Δεύτε λάβετε Φώς πρώτος κρατώντας την λαμπάδα του ο Πρώτος Πολίτης του Δήμου Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας και στην συνέχεια το παρέλαβαν οι πιστοί, μέσα σε ένα κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης.

Αμέσως ακολούθησε η έξοδος της Εικόνας της Αναστάσεως που κρατούσε ο Πατέρας Δημήτριος Κατσαρός, συνοδευόμενος από τους ψάλτες και άρχισαν να ψέλνουν το Χριστός Ανέστη μπροστά σε εκατοντάδες πιστών που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Ναού, ενώ οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα και τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα να φωτίζου τον Ουρανό της Πύλης, με τον κόσμο να ψέλνει το Χριστός Ανέστη και όλοι τους να ανταλλάσσουν το φιλί της Αγάπης, δημιουργώντας μία χαρούμενη πασχαλινή ατμόσφαιρα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή