Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Η αντίστροφη μέτρηση για τη χειρότερη Δημοτική αρχή»

Του Ξυλομένου Κωνσταντίνου Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Α.Π.Θ., MSc – Ανεξάρτητου Δημοτικού συμβούλου, πρ. Αντιδημάρχου Καρδίτσας.

Στις 8 Οκτωβρίου της τρέχουσας χρονιάς, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα μας και κατ’ επέκταση το Δήμο Καρδίτσας. Αυτή είναι και η μόνη ευκαιρία για τους δημότες της, να απαλλαγούν από την χειρότερη μεταπολιτευτικά δημοτική αρχή που υπήρξε ποτέ για την Καρδίτσα. Κατάφεραν να ανελιχθούν στη διοίκηση με πομπώδη ψέματα και άκρατο λαϊκισμό, αξιοποιώντας αποκλειστικά την «εμπειρία» που αποκόμισε ο επικεφαλής τους, από την θητεία του στην Αντιπεριφέρεια.

Φυσικά με την ίδια συνταγή πορεύτηκαν και στο Δήμο Καρδίτσας αυτά τα 3 και πλέον χρόνια, με τη διαφορά βέβαια την πλημμύρα του Ιανού την οποία εκμεταλλεύτηκαν, όπως συνηθίζει να λέει και ο ίδιος ο Δήμαρχος, για να την μετατρέψουν σε ευκαιρία. Ευκαιρία όμως όχι για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, αλλά για ένα πάρτι απευθείας αναθέσεων, «φωτογραφικών» διαγωνισμών και εξυπηρετήσεων ημετέρων και κομματικών φίλων. Η κακοδιαχείριση των οικονομικών σε συνδυασμό με τις αδιαφανείς διαδικασίες που προώθησαν για τα έργα υποδομής, αντικατοπτρίζουν πλήρως την καθεστωτική αντίληψή τους για τα κοινά.

Η ανάγκη για μια πραγματική και ουσιαστική αλλαγή στο Δήμο Καρδίτσας αποτελεί πλέον μονόδρομο, διότι μια νέα επανεκλογή της σημερινής Δημοτικής αρχής θα ήταν απολύτως καταστροφική για τον τόπο. Το καθήκον όσων από εμάς γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει στο Δήμο Καρδίτσας είναι το χρονικό διάστημα έως τις εκλογές, να «βγούμε μπροστά» και να αποδείξουμε στην κοινωνία ότι της αξίζει κάτι καλύτερο.

Με τις θέσεις και το πρόγραμμά μας για μια Καρδίτσα που δεν μπορεί να παραμένει συνεχώς στο περιθώριο, λόγω της πολιτικής ανικανότητας και ανεπάρκειας αυτών που τη διοικούν, αλλά με σχέδιο και όραμα να αλλάξουμε τα πάντα. Ο πολιτικός χρόνος της Δημοτικής αρχής μετράει αντίστροφα και όσο και εάν προσπαθούν να αντιστρέψουν το πολιτικό κλίμα με φωτογραφίες σε κοινωνικές εκδηλώσεις και κοπές πίτας, η ήττα τους στις επικείμενες εκλογές είναι αναπόφευκτη.

Η πολιτική βούληση, για υπέρβαση των προσωπικών φιλοδοξιών και η ειλικρινής διάθεση για συμπόρευση, θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όσους θέλουν να επιστρέψει ο Δήμος Καρδίτσας σε μία πολιτική κανονικότητα. Δεν υπάρχει το περιθώριο για αποκλεισμούς και διαιρέσεις, εάν πραγματικά θέλουμε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την Καρδίτσα τα επόμενα χρόνια. Το καθολικό αίτημα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, για στοίχιση όλων των δυνάμεων της προόδου και πολιτική συνεννόηση, δεν πρέπει να το αγνοήσουμε.

Ας αφήσουμε στην άκρη τους πολιτικούς χώρους στους οποίους ανήκει ο καθένας μας και ας συστρατευθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, στον αγώνα για την εκλογική νίκη και την αλλαγή σελίδας του Δήμου Καρδίτσας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή