Η χαρά των εργολάβων!

Καθώς οι θητείες των Δημοτικών Αρχών τελειώνουν, βιάζονται να ρίξουν όλα τα ταμειακά διαθέσιμα ή τα «μπόνους» του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης που έχουν αποσπάσει για να παραδώσουν επιτυχώς τα υπεσχημένα έργα. Η χαρά των εργολάβων! Πεζόδρομοι, επεκτάσεις πεζοδρομίων, οδοστρώματα, αναπλάσεις πλατειών. Ίχνος σήμανσης, ποιος κάνει, για ποιον το κάνει, τι κάνει.

Στον ίδιο δρόμο που πριν από έναν μήνα στρώθηκε φρέσκια άσφαλτος, τώρα ένα συνεργείο σκάβει στην άκρη του, μια ασπροκόκκινη πλαστική κορδέλα και μια φωτοτυπία «μην παρκάρετε» είναι η μόνη προειδοποίηση. Ποιος σκάβει; Η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ, η Cosmote, η Vodafone, η Wind που στρώνουν οπτικές ίνες και υπόσχονται να τη φέρουν στην πόρτα σας; Από ποιον πήρε άδεια να σκάψει, να ξηλώσει οδόστρωμα και πεζοδρόμιο, να αφήσει παρατημένα μπάζα, να προκαλέσει αναστάτωση στην κυκλοφορία; Πού δηλώνει το έργο, τον σκοπό, τον προϋπολογισμό, την πηγή χρηματοδότησής του; Πουθενά!

Ποιος καταργεί «με το έτσι θέλω» τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης και τους μετατρέπει σε προέκταση του ιδιωτικού εργοταξίου του, την ώρα που οι δημοτικοί υπάλληλοι, λίγα μέτρα πιο κάτω, κόβουν αβέρτα κλήσεις ακόμη και για καθυστέρηση; Από πού αντλούν την εξουσία οι καταληψίες του δημόσιου χώρου να φέρονται ως ιδιοκτήτες της χώρας, των πλατειών, των δρόμων, των πεζοδρομίων, των βουνών, των κάμπων, των ακτών της;

Η απάντηση στα ερωτήματα είναι μία: το Τοπικό Κράτος Α.Ε. Η χώρα, εδώ και πολλές δεκαετίες, ήταν «πεδίο βολής» των επιχειρηματικών ελίτ. Τώρα το κράτος έκανε το ποιοτικό άλμα. Να τους την εκχωρήσει!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου, Δημητρίου Νικ. Γεωργιάδη …
Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024 …