Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης  Άννα Κορακάκη πρώτη λαμπαδηδρόμος

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μια γυναίκα θα πάρει τη φλόγα, η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, θα είναιη πρώτη Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Oλυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020», στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία.

Τελευταία λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα ανάψει τον βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» στις 19 Μαρτίου.

 «Είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μία αθλήτρια θα είναι πρώτη Λαμπαδηδρόμος. Πιστεύω ότι αυτή την τιμή τη δικαιούται η Άννα Κορακάκη καθώς έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και με τις επιτυχίες της και μετά το 2016.

Είμαι χαρούμενος, όμως και για την Κατερίνα Στεφανίδη, μία ακόμα καταπληκτική Ελληνίδα αθλήτρια που μεσουρανεί στον παγκόσμιο στίβο και μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες. Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριές μας», ανέφερε ο Σπύρος Καπράλος πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ.

Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, ένα χρυσό στο πιστόλι 25μ. κι ένα χάλκινο στο αεροβόλο πιστόλι 10μ., ενώ έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης.

Στο πρώτο σχόλιο της Άννας Κορακάκη που δημοσιεύτηκε στην σελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ανέφερε:

«Είναι τεράστια τιμή για μένα. Είναι πολύ μεγάλη η συγκίνηση και πιστεύω ότι τα συναισθήματα θα γίνουν ακόμα πιο έντονα μετά από εκείνη τη στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία. Ανυπομονώ να τη ζήσω και είμαι σίγουρη ότι θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου και την καρδιά μου για όλη μου τη ζωή».

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή