Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Δ.Π.Ε. Τρικάλων στην Κωνσταντινούπολη

Συμμετείχε σε Erasmus+ με τίτλο «Playing and learning from the past»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων συμμετείχε ως συντονιστής στην 3η διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+ KA220 με τίτλο «Playing and learning from the past» (Παίζοντας και μαθαίνοντας από το παρελθόν) με κωδικό έργου 2021-1-EL01- KA220-SCH-000027810.
Πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη (Istanbul) από 1/06/2023 έως και 2/06/2023 από το T.C. İstanbul Valiliği.

Οι Τούρκοι εταίροι ως φιλόξενοι οικοδεσπότες καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες εταίρους, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ) Ελλάδα, το Crhack Lab {Foligno (Φολίνιο) Ιταλία} και το Inspectoratul scolar judetean Iasi (Ιάσιο Ρουμανία).

Την πρώτη μέρα η Παιδαγωγική Ομάδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων παρουσίασε την τελική μορφή του οδηγού του προγράμματος που σχεδιάστηκε από τους εταίρους, καθώς και την ενδιάμεση αξιολόγηση. Αφορά σ’ εναν διαδραστικό χάρτη ενημέρωσης και περιήγησης στα κυριότερα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία της πόλης των Τρικάλων

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ) παρουσίασε την εφαρμογή στην ιστοσελίδα και το διαδραστικό παιχνίδι για μαθητές δημοτικού.

Από το Crhack Lab έγινε επίδειξη της εφαρμογής για φορητές συσκευές (τάμπλετ, κινητά κλπ).

Τη δεύτερη ημέρα παρουσιάστηκαν θέματα διαχείρισης, διάχυσης και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του πρώτου σταδίου του προγράμματος και σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα.

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2023 στα Τρίκαλα και η τελική λίγο πριν τη λήξη του προγράμματος τον Ιανουάριο του 2024 στο Ιάσιο της Ρουμανίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες εταίροι αποκόμισαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη μεθοδολογία για την αποτελεσματική οργάνωση και υλοποίηση του έργου. Η ανταλλαγή ιδεών, πρακτικών και στρατηγικών διαφόρων φορέων μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει και να θέσει τις βάσεις μιας συνεχούς εποικοδομητικής και αποτελεσματικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα!

Από τη Δ.Π.Ε. Τρικάλων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή