Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η διεύρυνση  του ΣΥΡΙΖΑ εγγύηση κυβερνησιμότητας

  • Του Άρη Αγραφιώτη*

Όταν ο Σύριζα απηύθυνε πρόσκληση, αμέσως μετά  τις εκλογές τον Ιούλιο του 2019, για  τη διεύρυνση, τον μετασχηματισμό και την ανασυγκρότησή του, σε  τι  μας καλούσε;

Με τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα:  «Σήμερα, το κόμμα μας έχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων. Τα οργανωμένα μέλη του, όμως, αντιστοιχούν μόλις και μετά βίας στο 2% των ψηφοφόρων. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτε. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να επαναπαυθούμε και να πούμε, 32% μας έδωσε ο ελληνικός λαός, προχωράμε, εμείς είμαστε οι καλύτεροι. Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι αυτό δεν είναι μια πραγματικότητα…. αυτός ο συσχετισμός δεν είναι αριστερό πράγμα, πώς να το πω αλλιώς; Μας οδηγεί σε έναν ιδιότυπο ελιτισμό. Να κρατάμε μέσα στο ιερό τους λίγους, τους ικανούς, τους μυημένους να παίρνουν τις αποφάσεις, και έξω το εκκλησίασμα… Έξω, όλη αυτή την μεγάλη μάζα των ανθρώπων που μας ακολουθούν.»

Έτσι γεννήθηκε ο Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία, πάνω σε ένα  επιχείρημα που συνόψιζε τη μετεκλογική πραγματικότητα και τον   αναπροσανατολισμό ενός κομματικού οργανισμού.

Και πάλι ο  λόγος του Τσίπρα:  «πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτή η συνθήκη πρέπει να τελειώσει… μόνο αν τολμήσουμε να σπάσουμε τα τείχη και να ξανακτίσουμε από την αρχή όλο μας το κόμμα, όλη μας την προσπάθεια.»

Συνεχίζει και εξαγγέλλει αυτό που θα προκύψει από όλους, παλιούς και νέους μαζί.

«Σας προτρέπω (προειδοποιεί ο ίδιος) να μην φοβηθούμε να μολυνθούμε από τον λαό του ΣΥΡΙΖΑ. …  Θέλουμε ένα κόμμα δημοκρατικό και σύγχρονο…Με αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για τη δράση και τη συμμετοχή στις αποφάσεις. Θέλουμε ένα κόμμα με ισχυρή ταυτότητα…Θέλουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της Αριστεράς όπου θα μπορούν να χωρέσουν όλοι. Αριστεροί, Ριζοσπάστες, Αριστεροί Σοσιαλιστές, Δημοκράτες Κομμουνιστές, Σοσιαλδημοκράτες, Οικολόγοι Πράσινοι αλλά και πολίτες προερχόμενοι από το Δημοκρατικό κέντρο.»

Βαριά λόγια  τη στιγμή ακριβώς που παρά την ήττα, ο Σύριζα διατηρούσε τα αντανακλαστικά και την πολιτική ενέργεια που χρειαζόταν για να μη διαλυθεί ησύχως ο κόσμος που είχε ψηφίσει αλλά να προσκληθεί, ώστε να μετασχηματιστεί, τουλάχιστον το πιο δυναμικό μέρος του,  από σώμα ψηφοφόρων σε κομματικό οργανισμό, αναζωογονώντας και ανασυγκροτώντας  το προηγούμενο ισχνό  κομματικό σώμα.

Αυτό καταλάβαμε όλοι τότε! …άλλωστε ξαναειπώθηκαν  με πολλές ευκαιρίες.

Αυτό καταλάβαμε και ανταποκριθήκαμε  στο κάλεσμα του Προέδρου του Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, για την ανασυγκρότηση της μεγάλης Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης, για τη νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, για μια εναλλακτική στρατηγική για το αύριο της Ελλάδας και την έξοδο της κοινωνίας από την κρίση,

Αυτό σήμαινε η δημιουργία της ΚΕΑ, του i-syriza και η «νέα σχέση με την πολιτική», αυτό και ο σχηματισμός του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σήμερα λοιπόν ο Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία με τα μέλη  και τους φίλους  του κόμματος του, πολιτικούς κοινωνικούς και πολιτισμικούς δρώντες, πρωτίστως στην κοινωνία, μπορεί να εξασφαλίσει ένα μπλοκ εξουσίας που θα διεκδικήσει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας στη βάση μιας προγραμματικής πολιτικής συμφωνίας που θα αποτελεί εγγύηση κυβερνησιμότητας.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο με την δεξιά διακυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Ψηφίζουμε για το σήμερα και το αύριο της  χώρας. Γιατί για εμάς η πατρίδα και οι πολίτες της αποτελούν προτεραιότητα και όχι η διαπλοκή και τα καρτέλ που συντηρεί η ΝΔ και ο Μητσοτάκης!

Ψηφίζουμε όλοι και όλες τον Αλέξη Τσίπρα.

*Ο Άρης Αγραφιώτης, είναι μέλος της ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και Υποψήφιος για την νέα Κεντρική Επιτροπή στις εκλογές της 15ης Μαΐου.  

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή