Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά στο Καστράκι μιλάει στο Trikalanews.gr

Καμία επίσημη ενημέρωση και αντιφατικές απαντήσεις για την ταυτοποίηση – Ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος (ιατροδικαστής) από την οικογένεια

Τρεις μέρες μετά από το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη, και οι οικογένειες των θυμάτων, νέων παιδιών στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν έχουν λάβει ακόμη τις απαντήσεις που περιμένουν.

Με τις ελπίδες να έχουν χαθεί από τις πρώτες ώρες, βλέποντας ότι τα κορίτσια τους δεν βρέθηκαν στις λίστες των τραυματιών, η οικογένεια Πλακιά, γονείς των τριών κοριτσιών που όλος ο νομός Τρικάλων θρηνεί από την περασμένη Τετάρτη, έχασαν κάθε ελπίδα να βρεθούν ζωντανές.

Μιλώντας στο Τrikalanews.gr, η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια Χριστίνα Μητρονάτσιου, αναφέρεται στη διαδικασία της ταυτοποίησης αλλά και της ενημέρωσης της οικογένειας λέγοντας ότι ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει τίποτα επίσημο.

«Δεν έχουμε καμιά ενημέρωση. Μας είπαν ότι μέχρι το Σάββατο θα δοθούν πιστοποιητικά θανάτου και θα έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση, όμως δεν υπάρχει τίποτε μέχρι σήμερα», μας επισημαίνει η δικηγόρος.

Ακόμη και η ταυτοποίηση ενός από τα τρία κορίτσια, δεν είναι επίσημη, ενώ την ώρα που επικοινωνήσαμε με τη δικηγόρο, ήδη κυκλοφορούσαν πληροφορίες για αναγνώριση των διδύμων, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Από την πλευρά της οικογένειας, η οποία βιώνει ανείπωτο πόνο και οδύνη, έχει οριστεί τεχνικός σύμβουλος, ιατροδικαστής, ώστε να διενεργηθεί και δεύτερη κρίση.

Η κα Μητρονάτσιου, έχει αναλάβει έξι οικογένειες θυμάτων. Όλες τους θρηνούν νέα παιδιά, νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους άδικα. Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει η δικηγόρος στο Τrikalanews.gr, η ενημέρωση είναι ελλιπής σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου επιχειρώντας η ίδια να μάθει για την τύχη των θυμάτων, έλαβε αντιφατικές απαντήσεις όσον αφορά τον αριθμό των σορών που έχουν ταυτοποιηθεί αλλά και το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αυτός ήταν και ο λόγος, που οι περισσότεροι συγγενείς θυμάτων απευθύνθηκαν σε δικηγορικά γραφεία τόσο νωρίς σε σχέση με τα περιθώρια που δίνονται από τον νόμο, δεδομένου ότι μέσα σε όλο αυτό το πένθος που βιώνουν ήταν αδύνατο να υπομένουν και την συγκεχυμένη κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τις ταυτοποιήσεις.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή