Η διοίκηση της 5η ΥΠΕ υποβαθμίζει προκλητικά το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας

Για προκλητικές και μεθοδευμένες ενέργειες απαξίωσης και υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καταγγέλλει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτη Σερέτη, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε στον κ. Πλεύρη ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου που φιλοξενεί ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ), στην οποία επισημαίνεται ότι η διοίκηση της 5ης Υ.Πε, με την υπ’ αριθμόν Δ150327/15-06-2022 απόφαση της, μετακίνησε  αυθημερόν (!) της ορκωμοσίας του διορισμού της επιμελήτρια ιατρό στο Τμήμα Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Γ.Ν. Λάρισας,  στο αντίστοιχο Τμήμα του Π.Γ.Ν.Λ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό αναδεικνύει, ότι οι ενέργειες που στοχεύουν στην απαξίωση και την υποβάθμιση του Γ.Ν.Λ έχουν εμπεδωθεί πλέον ως πρωτόγονο αντανακλαστικό στην δραστηριότητα της 5ης Υ.Πε.»

Ο κ. Κόκκαλης καταγγέλλει την ανυπαρξία σταθερής και επαρκούς χρηματοδότησης στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, ενώ ρωτά επίσης αν η 5η ΥΠΕ αντιμετωπίζει επί ίσοις όροις όλες τις υγειονομικές περιοχές ευθύνης της ή αν διοχετεύονται ανισομερώς, περισσότερα κονδύλια στην περιοχή της Φθιώτιδας, τόπο καταγωγής, αλλά και πολιτικής δράσης κατά το παρελθόν, του κ. Σερέτη.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή