Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Dunlop έτοιμη να συνεχίσει τις επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross (MXGP) και το 2020

Η Infront Moto Racing, οι promoters του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM MXGP, επέκτεινε τη συνεργασία της με την Dunlop. Η πολυνίκης μάρκα ελαστικών στο MXGP υπέγραψε μια νέα τριετή συμφωνία συνεργασίας για να είναι ένας Επίσημος Προμηθευτής Ελαστικών των αγώνων.

Οι ομάδες που ανταγωνίζονται στο MXGP, στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων motocross, έχουν ελεύθερη επιλογή ελαστικών. Τα τελευταία χρόνια, η Dunlop παρέχει την τελευταία τεχνολογία ελαστικών σε νικηφόρες ομάδες, όπως η Monster Energy Kawasaki και η Standing Construct, οι οποίες το 2019 έτρεχαν με μηχανές KTM και φέτος μεταπήδησαν σε GasGas.

Αφού επέλεξαν να αλλάξουν σε ελαστικά Dunlop στην αρχή της περασμένης σεζόν, οι αναβάτες της Standing Construct κατέκτησαν πέντε νίκες στους τελευταίους οκτώ αγώνες. Ιδιαίτερα ο ολλανδός αναβάτης Glenn Coldenhoff, έφτασε σε δυο διαδοχικές πρωτιές στην Ιταλία και τη Σουηδία, ενώ επικράτησε και στον αγώνα Motocross των Εθνών στο τέλος της σεζόν.

Ο Wim Van Achter, Motorsport Manager της Dunlop πρόσθεσε: «Το MXGP μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την καινούρια τεχνολογία off-road στους πιο απαιτητικούς και εξαντλητικούς αγώνες στον κόσμο. Η γκάμα των ελαστικών μας, συμπεριλαμβανομένου και του ευέλικτου Geomax MX33, έχει αναπτυχθεί στην «καρδιά» του ανταγωνισμού. Ως αποτέλεσμα, ερασιτέχνες, τοπικοί και εθνικοί αναβάτες μπορούν να αγοράσουν τα ίδια ελαστικά που έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιηθεί από τους νικητές των αγώνων MXGP. Πρόκειται για ένα πεδίο κατάλληλο για την καινοτομία των ελαστικών».

Μετά από μια επιτυχημένη παρουσία στο Monster Energy FIM Motocross των Εθνών (MXoN) στα τέλη του 2019 όπου οι αναβάτες με Dunlop κέρδισαν πέντε από τους επτά αγώνες, η κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών οδεύει προς τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM MXGP Motocross που θα πραγματοποιηθεί στο Matterley Basin στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεμάτη αυτοπεποίθηση ότι οι επιτυχίες θα συνεχιστούν.

Η πίστα των 1,95 χιλιομέτρων διαθέτει σκληρή επιφάνεια αποτελώντας μοναδική πρόκληση για όλους τους αναβάτες, τις ομάδες και τους κατασκευαστές ελαστικών.

Ο Eddy Seel, Event Leader MXGP της Dunlop μίλησε σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις της εταιρείας για το 2020: «Οι αναβάτες με Dunlop θα ωφεληθούν από το πρόσφατα ανεπτυγμένο ελαστικό MX53 για να ανταπεξέλθουν στο εξαιρετικά σκληρό οδόστρωμα της πίστας Matterley Basin. Οι ενώσεις και το μοτίβο πέλματος του ελαστικού έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να αποδίδουν σε σκληρές επιφάνειες ενώ διαθέτουν και την ευελιξία ώστε να παρέχουν το απαραίτητο κράτημα.

«Αυτή η τεχνολογία θα προσφέρει στους αναβάτες την εμπιστοσύνη και την απόδοση για να διεκδικούν με συνέπεια νίκες στους αγώνες».

Η πίστα Matterley Basin επίσης φιλοξενεί τον εναρκτήριο αγώνα του WMX. Το 2019, σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος η αναβάτης που νίκησε φορούσε Dunlop ελαστικά. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Courtney Duncan επιστρέφει και θα αντιμετωπίσει μια σκληρή δοκιμασία από άλλη μία star με Dunlop, την Kiara Fontanesi η οποία απείχε την τελευταία χρονιά λόγω εγκυμοσύνης. Το 2018 κατέκτησε το 5ο της πρωτάθλημα με ελαστικά Dunlop, το οποίο σημαίνει οτι 6 από τα τελευταία 7 πρωταθλήματα κατακτήθηκαν από αναβάτες που επέλεξαν το Dunlop Geomax.

Το ελαστικό Dunlop Geomax MX53, που παρουσιάστηκε στο Motocross των Εθνών (MXoN), τοποθετείται ανάμεσα στο ελαστικό MX71 για πολύ σκληρό έδαφος και το εξαιρετικά ευπροσάρμοστο MX33 που ανήκουν στο ευρύ χαρτοφυλάκιο Geomax της Dunlop.

Το MX53 έχει αναπτυχθεί με έναν επαναστατικό σχεδιασμό πέλματος που παρέχει πρόσφυση, αντοχή και ενισχυμένη αυτοπεποίθηση στον αναβάτη καθώς ΄έχει σχεδιαστεί να αποδίδει εξαιρετικά σε μαλακό και σκληρό έδαφος.

Ο πρώτος αγώνας του FIM World Motocross Championship θα λάβει μέρος στο Matterley Basin στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη 1η Μαρτίου.

Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή