Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Dunlop Moto λανσάρει το Mutant: Ένα ελαστικό παντός καιρού για όλα τα εδάφη

Η Dunlop παρουσίασε το νέο Mutant, ένα ευέλικτο ελαστικό που φέρνει μια crossover προσέγγιση στην αγορά των ελαστικών. Το νέο  Mutant της Dunlop μπορεί να προσφέρει ευελιξία σε όλες τις καιρικές συνθήκες και όλα τα εδάφη, σε 370 διαφορετικά μοντέλα μηχανών είτε πρόκειται για μοτοσυκλέτες adventure, sport touring, naked, ρετρό είτε scrambler.

Το Dunlop Mutant, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Ιανουάριο του 2020, είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού των γνώσεων της Dunlop, στα βραβευμένα hypersport και touring ελαστικά της, και των τεχνολογιών που έχουν αναπτυχθεί σε αγώνες με βρεγμένες συνθήκες οδήγησης. Η Dunlop ονομάζει αυτό το συνδυασμό καινοτομιών, «τεχνολογία 4 εποχών» η οποία περιλαμβάνει ένα μείγμα από υλικά, κατασκευές και ενώσεις που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν στις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες – συμπεριλαμβανομένων των σκληρών χειμερινών συνθηκών. Γι’ αυτό το λόγο, το Mutant έχει αποκτήσει την επίσημη σήμανση «M+S» (Mud & Snow), που σημαίνει ότι είναι απολύτως κατάλληλo για δύσκολες συνθήκες.

Ο Dmitri Talboom, Product Manager της Dunlop Motorcycle Europe, δήλωσε: «Το Mutant παρέχει στους αναβάτες την ποιότητα χειρισμού και σταθερότητας που περιμένει κανείς από τα hypersport ελαστικά, συνδυασμένα όμως με την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε βρεγμένες συνθήκες, όπως τα αγωνιστικά βρόχινα ελαστικά. Παράλληλα, προσφέρει το επίπεδο ανθεκτικότητας που αναμένει κάποιος από ένα touring ελαστικό. Η Dunlop διαθέτει μακρά εμπειρία στα νικηφόρα σε δοκιμασίες, sport touring ελαστικά, όπως το RoadSmart III και στα ελαστικά περιπέτειας όπως το νέο Trailmax Meridian ενώ παράλληλα, διαγωνίζεται σε αγώνες με βρεγμένες συνθήκες του υψηλότερου επιπέδου όπως στο Moto2 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Η ομάδα ανάπτυξής μας συνδύασε αυτή τη γνώση για να δημιουργήσει ένα ελαστικό ιδανικό για όλες τις εποχές».

Η σειρά Mutant της Dunlop διαθέτει πέντε εμπρόσθια και έξι πίσω διαστάσεις ελαστικών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πάνω από 370 διαφορετικά μοντέλα μοτοσυκλετών μπορούν να εξοπλιστούν με το Mutant. Προτεραιότητα της Dunlop ήταν να επεκταθεί η σειρά πέρα ​​από τις κλασικές crossover μηχανές, όπως τη Ducati Multistrada και τη Yamaha Tracer, ώστε να εξασφαλιστεί η απόδοση crossover σε μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων, όπως εξήγησε ο Dmitri. «Όλο και πιο συχνά, παρατηρούμε scrambler, ρετρό, και naked μοτοσυκλέτες να χρησιμοποιούνται ως μηχανές, κατάλληλες για όλες τις εποχές και όλες τις συνθήκες. Η έρευνα της Dunlop έχει δείξει ότι αυτοί οι αναβάτες αναζητούν ένα ελαστικό που να τους δίνει την αίσθηση και το χειρισμό μιας hypersport μηχανής, παρέχοντας όμως την ανάλογη εμπιστοσύνη για να απολαύσουν τη βόλτα τους – ανεξάρτητα από τον καιρό. Το Dunlop Mutant προσφέρει ακριβώς αυτό το μοναδικό crossover χαρακτήρα».

Το διακριτικό σχέδιο πέλματος του Mutant συνδυάζει τακούνια με επιθετικό στυλ με ένα δυναμικό κατευθυντήριο σχεδιασμό. Αυτή η ξεχωριστή εμφάνιση διαθέτει στοιχεία από ελαστικά supermoto καθώς επίσης και χωμάτινων και στοχεύει στο να καταστήσει το Mutant μια δημοφιλή επιλογή για μηχανές ειδικής κατασκευής, που διαθέτουν στυλ χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς στην απόδοση, δημιουργώντας έτσι ένα εντελώς νέο είδος ελαστικών.

 Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή